Ugandalı İsyancıların Komutanı Ucm'ye Gönderiliyor - Son Dakika
Güncel

Ugandalı İsyancıların Komutanı Ucm'ye Gönderiliyor

Rabbin Direniş Ordusu'nun üst düzey komutanlarından Domnic Ongwen Lahey'de yargılanacak.

13.01.2015 17:27

Uganda'da isyancı örgüt Rabbin Direniş Ordusu'nun üst düzey komutanlarından Domnic Ongwen'in, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) gönderileceği bildirildi.

Uganda Silahlı Kuvvetleri'nin sözcüsü Albay Paddy Ankunda, sosyal medyadaki hesabında, Domnic Ongwen'in Hollanda'nın Lahey kentindeki mahkemede yargılanacağını açıkladı. Ankunda, Ongwen'in Orta Afrika Cumhuriyeti tarafından Lahey'e gönderileceğini belirtti.

Daha önce basında çıkan haberlerde, isyancı örgütün komutanının Ugandalı yetkililere teslim edileceği, Ongwen'in Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'den af sözü aldığı iddia edilmişti.

Rabbin Direniş Ordusu'nun "Kıdemli Tugayı"nı komuta eden, tecavüz ve cinayet dahil çok sayıda suçlamayla karşı karşıya olan Ongwen, geçen hafta Orta Afrika Cumhuriyeti'nde ABD özel birliklerine teslim olmuştu.

ABD'nin terörist örgütler listesinde yer alan Rabbin Direniş Ordusu'nun, Uganda ve Güney Sudan'da 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği, 2005 yılından bu yana Orta Afrika Cumhuriyeti ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde şiddet eylemleri düzenlediği biliniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ugandalı İsyancıların Komutanı Ucm'ye Gönderiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement