Kadıköy'de "Uğur Mumcu Anma Yürüyüşü" Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de "Uğur Mumcu Anma Yürüyüşü" Düzenledi

Kadıköy\'de "Uğur Mumcu Anma Yürüyüşü" Düzenledi

Kadıköy'de, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 21. yılı nedeniyle "Geleneksel Uğur Mumcu Anma Yürüyüşü" düzenlendi.

24.01.2014 20:49  Güncelleme: 10:46

Ellerindeki Türk bayrakları, Uğur Mumcu ve Atatürk posterleri ile "Ben özgürlükçüyüm", "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz", "Vurulduk ey halkım unutma bizi" yazılı dövizlerle İskele Meydanı'nda toplanan CHP Kadıköy Gençlik Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy Şubesi ve Anadolu Kartalları Derneği üyeleri, çeşitli sloganlar attı.

"Devrim şehitleri ölümsüzdür. Unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankart açan grup, alkışlar ve sloganlar eşliğinde Altıyol'a kadar yürüdü.

Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mumcu'nun ölümünün üzerinden neredeyse çeyrek asır geçtiğini söyledi.

Tekin, Mumcu'nun failinin bulunamadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Göstermelik bir fail gibi olsa da aslında bugünkü yaşadığımız olaylara baktığımızda Türkiye'de her şeyin değiştiğini ama Uğur Mumcu'nun iddia ettiği olayların hiçbirinin değişmediğini görüyoruz. Bir tarafta yolsuzluklar, faili meçhul cinayetler, derin devlet, silah ve uyuşturucu ilişkileri bugün de devam ediyor. İşte görüldüğü gibi Adana'da tırların durumu, kabinedeki bakanların durumu... Demek ki Ankara'nın derin dehlizlerinde halen bu kirlilikler devam ediyor. Bu kirlilikler biterse Uğur Mumcu da mezarında rahat uyuyacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de 'Uğur Mumcu Anma Yürüyüşü' Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement