Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Birinin kazandığı diğerinin kaybettiği bir oyun olmaması gerektiği konusunda Rusya'yı ikna etmeye çalışıyoruz" Hague, yarın Lavrov'la görüşecek.

23.02.2014 12:24

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ukrayna'daki olaylarla ilgili Rusya'yı "birinin kazandığı, diğerinin kaybettiği bir oyun" olmaması gerektiği konusunda ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

Hague, BBC 1'de yayınlanan Andrew Marr Show'a katılarak gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Ukrayna'da yaşanan korkunç olayların ardından bir fırsat doğduğunu ancak ülkedeki siyasi durumun hala karmaşık ve birçok tehlikenin halen mevcut olduğunu dile getirdi. "Kapsayıcı ve ulusal birliğin olduğu bir hükümetin kurulması konusu acildir. Mayıs ayında yapılacağı açıklanan seçimler için anayasal düzenlemelerin yapılması acildir" diyen Hague, "Ukrayna bölünebilir. İngiltere, Ruslarla konuşuyor mu?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Ruslarla konuşuyoruz. Birinin kazandığı diğerinin kaybettiği bir oyun olmaması gerektiği konusunda Rusya'yı ikna etmeye çalışmayı sürdürmek çok önemli. AB ile daha fazla serbest ticaret yapma hakkı Ukrayna halkının isteğine bağlıdır. Cameron, bu konuyu Rusya Devlet Başkanı Putin'le perşembe günü konuştu. Ben de konuyu Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la yarın konuşacağım. Rusya ile sürekli görüşme halindeyiz. Özellikle eğer bir ekonomik paket olacaksa Rusya'nın bunu desteklemesi önemli olacaktır." - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement