Ukrayna Hükümetinden Orduya Ek Ödenek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ukrayna Hükümetinden Orduya Ek Ödenek

Ukrayna Hükümetinden Orduya Ek Ödenek
31.07.2014 15:27

Hükümet orduya yaklaşık 790 milyon dolar ayırdı.

Ukrayna hükümeti, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı savaşan ordu için yaklaşık 790 milyon dolar ek ödenek ayırdı.

Hükümet açıklamasında, orduya ayrılan ödeneğin, 745 milyon dolarının Savunma Bakanlığına, 45 milyon dolarının ise Bakanlığın İstihbarat Dairesine tahsis edileceği bildirildi.

Devlet bütçesinin rezerv fonundan sağlanacak ödeneğin, Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine sağlanacak ev ve nakdi yardımın yanı sıra ordunun teknik gereksinimlerinin karşılanması için harcanacağı kaydedildi.

Paranın bir kısmının ordunun ilaç ve yakıt ihtiyacının karşılanması, silah alımı, silahların modernize edilmesi için de harcanacağı ifade edildi.

Ödeneğin bir kısmının, kışlaların ve askeri birliklerin olanaklarının iyileştirilmesi için uygulanacak özel çalışmalara ve askeri yaşam alanlarının sonbahar-kış dönemine hazırlığına ayrılacağı belirtildi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna Hükümetinden Orduya Ek Ödenek - Son Dakika


Advertisement