Ülkü Adatepe'nin Cenazesi İstanbul'a Getirildi - Son Dakika
Güncel

Ülkü Adatepe'nin Cenazesi İstanbul'a Getirildi

Ülkü Adatepe\'nin Cenazesi İstanbul\'a Getirildi

Sakarya'nın Akyazı ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin cenazesi İstanbul'a getirildi.

02.08.2012 17:28

Sakarya'nın Akyazı ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin cenazesi İstanbul'a getirildi.

Adatepe'nin cenazesi Şişli Belediyesi'ne ait bir ambulans ile zabıta eskortluğu eşliğinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne getirildi. Cenaze Adatepe'nin oğlu Ahmet Doğançay ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün omuzlarında gasilhaneye koyuldu. Basın mensuplarının, "Kaza ile ilgili şüpheleriniz var mı?" sorusuna Doğançay, "Kazayla ilgili raporları görmedik kimseye de günah atmak doğru değil. Ama düz yolda yağmur yok, çamur yok, çakıl yok. 4 şerit bir yolda çarpan yok, araba takla atıyor. ya aşırı sürat var ya uyuma var. Taşıdığın kadın Atatürk'ün emaneti kolu kırık hasta bir kadın. ya süratten olur ya da roket atar atarsın yoksa, düz yolda araba nasıl takla atar. Şu an soruşturuluyor. Raporları bekliyoruz. Annemi Cuma mübarek gün olması ve ağabeyimin yetişmesi için cenazeyi Teşvikiye Cami'nde ikindi namazından sonra kaldıracağız. Ulus Mezarlığı'nda defnedeceğiz. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bize sahip çıktı. Sabahtan beri bizimle ilgileniyor" diye konuştu.

"Devlet büyüklerinden telefon geldi mi?" şeklindeki soruya ise Doğançay, "Kötü durumda idim telefonlarım kapalıydı. Zaten mesaj yayınlamışlar, beni aramalarına gerek yok, halkımız bilse yeter" diye konuştu.

Ülkü Adatepe'nin cenazesini oğlu Ahmet Doğançay ile omuzlayarak Gasilhaneye götüren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise hazırlıkları yaptıklarını ve cenazenin yarın Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Ulus Mezarlığına defnedileceğini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkü Adatepe'nin Cenazesi İstanbul'a Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement