Ülkü Adatepe'nin Çocuklarından CHP ve İş Bankası'na Dava - Son Dakika
Güncel

Ülkü Adatepe'nin Çocuklarından CHP ve İş Bankası'na Dava

Ülkü Adatepe\'nin Çocuklarından CHP ve İş Bankası\'na Dava

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları Ali Kemal Doğançay ve Ahmet Kemal Doğançay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İş Bankası'na yönelik annelerinin mirasının eksik ödendiği gerekçesiyle 1 milyar 778 milyon liralık dava...

18.02.2013 16:46

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları Ali Kemal Doğançay ve Ahmet Kemal Doğançay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İş Bankası'na yönelik annelerinin mirasının eksik ödendiği gerekçesiyle 1 milyar 778 milyon liralık dava açtı.

Ülkü Adatepe'nin çocuklarından Ahmet Kemal Doğançay, avukatı Haluk Bozovalı ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Adliye çıkışında açıklama yapan Avukat Haluk Bozovalı, "Bugün 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde CHP ve İş Bankası'na karşı davamızı açtık" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'ye yapılan ödemelerin eksik olduğunu iddia eden Ahmet Kemal Doğançay ise "Olayın aslını bilmeden yorum yapılmaması gerekiyor. İşin ne olduğunu anlamak lazım. 1939'dan gelen bir şey bu. Çoğunuz hayatta bile değildiniz. Böyle büyük bir adalet yapıldıysa hakkın tecelli etmesi gerekiyor. Türkiye'de edecektir bu inşallah. Uzun sene hakkımız yendi. Adalete başvurumuzu yaptık" dedi.

CHP'ye çekilen ihtarlara cevap verilmediğini savunan Doğançay, "Biz ihtar çekmeden Kılıçdaroğlu'na haber yolladık. Türkiye'de insanlar pek konuşmasını bilmiyor. İlk önce konuşmamız gerekir. Her şey mahkemelerde sürüncemeyle götürülmesi gerekiyor. İnsanlar konuşarak birbirine düşmanlık beslemeden anlaşabilirler. Kılıçdaroğlu yok, kayboldu ortadan. İş Bankası'ndan bir cevap geldi. Benim bir suçum yok diyor ve kendi üzerinden suçu CHP'ye atıyor. Halbuki ikisinin de sorumluluğu var. Biri yanlışlık yapıyorsa diğerinin bu yanlışı söylemesi gerekiyor. Parti bir basın açıklaması yaparak biz verdik demişti. Biz her şeyi ödedik diyor. Ödemiş mi, ödememiş mi göreceğiz. İş Bankası'ndaki kayıtlar çıkacak. Ne vermişler ne vermemişler çıkacak ortaya. Halkta bilecek. Bunlar durup dururken para istiyor diyorlar. Böyle bir şey yok. Türkiye'de hak aranması gerekiyor. Hak aramak ayıp olmuş" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkü Adatepe'nin Çocuklarından CHP ve İş Bankası'na Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement