Ulubey Kanyonları Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Güncel

Ulubey Kanyonları Turizme Kazandırılacak

Ulubey Kanyonları Turizme Kazandırılacak

Cumhurbaşkanı'nın Uşak ziyaretinde Uşaklılar'ın birlik ve beraberliğe yaptığı vurgu kentte yaşayanları harekete geçirdi.

14.01.2013 11:42  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Uşak ziyaretinde Uşaklılar'ın birlik ve beraberliğe yaptığı vurgu, kentte yaşayanları harekete geçirdi. Merkezi İstanbul'da bulunan Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Uşak Şubesi tarafından kentin sorunlarıyla ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıda, Uşak'ın turizm yönünden tanıtımı ve çevre kirliliği ele alındı. Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Ulubey Kanyonları'nın turizme açılması ve buradan geçen derenin sanayi ve evsel atıklardan arındırılarak kirliliğin ortadan kaldırılması için ilgili kurumlar arasında görev bölümü yapılmasını istedi.

Uşak Öğretmenevi Şeref Salonu'nda düzenlenen toplantıya Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Uşak Şube Başkanı Mehmet Pehlivan ile Uşaklı bürokratlar katıldı. Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Uşak Şube Başkanı Mehmet Pehlivan, "Uşak'ın sorunlarına çözüm bulmak ve ilimizin tanıtımı konusunda neler yapılması gerektiği hakkında beyin fırtınası yaratmak istiyoruz. Bugün ilkini düzenlediğimiz toplantıda, Ulubey Kanyonları'nı nasıl tanıtırız? Buradaki sorunlar nelerdir? Buradaki atık sular nasıl temizlenir? Buraya yatırımcı nasıl çekilir? gibi konuları tartışacağız" dedi.

'PROJELER PAZARA ÇIKMALI'

Ulubey Kanyonları ve çevre kirliliğini gösteren sinevizyon gösterisinin ardından söz alan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Ulubey Kanyonları'nın turizme kazandırılması için hemen çalışma başlatılmalıdır. Ankara'da bir proje pazarı var. Burada uluslararası yatırımcılara projeler tavsiye ediliyor. Uşakla ilgili projelerin proje pazarına sunulması için gerekli yardım ve desteği sağlarım" diye konuştu.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden de düzenlenecek toplantılarla ilin her ay bir sorununun ele alınmasını istedi. Erden, "Ulubey Kanyonları'nın turizme kazandırılması ve buradan geçen derenin derhal sanayi ve evsel atıklardan arındırılarak kirliliğin ortadan kaldırılması için ilgili kurumlar arasında görev bölümü yapılması gerekiyor. Bu konuda her kişinin ve kurumun elini taşın altına sokması gerekiyor. Bunun takipçisi olacağım" dedi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulubey Kanyonları Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement