Uludağ Ekonomi Zirvesi İkinci Gün (2) - Son Dakika
Güncel

Uludağ Ekonomi Zirvesi İkinci Gün (2)

Uludağ Ekonomi Zirvesi İkinci Gün (2)

Kadın DOSTU ŞİRKETLERE ÖDÜL Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde 'Kadın Dostu Şirketler' ödül töreni düzenlendi.

14.03.2015 13:17

Kadın DOSTU ŞİRKETLERE ÖDÜL

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde 'Kadın Dostu Şirketler' ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde Doğan TV Grubu'na 'Kadın yönetici oranı en fazla olan grup' olması nedeniyle ödül verildi.

Törende konuşan Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması gerektiğini söyledi. Ateş, "İki yıldır bir çalışma yapıyoruz. Bu yıl burada bunu ödüllerini paylaşabilmek istedik. Son 10 yılda Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı çok az değişti. 2003 yılında yüzde 26,6 olan bu oran 2013 yılında ancak yüzde 30,8'e çıktı. Türkiye, Cinsiyet Uçurumu Endeksi'ne göre ise kadının ekonomiye katılımında 138 ülke arasında 127'inci sırada aldı. Tüm bu veriler Türkiye'de gidilecek daha çok yol olduğunu gösteriyor. Yine de kadın çalışana yatırım yapan şirketler de var. Capital, 2014'te 2'nci kez 'Türkiye'nin Kadın Dostu Şirketleri' araştırmasıyla bu şirketleri gözler önüne seçti" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ödül töreninin ana sponsoru Danone Nutricia'dan Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu bir konuşma yaptı. Çuhadaroğlu, " Davos'ta kadın katılımcı oranı yüzde 7. Yani özetle aynı koşullar olduğu zaman Türk kadını Avrupa'dan çok daha önde olabiliyor. Eğitimdeki eşitsizlikler, ataerkil toplumsal rol ve algılar ile iş hayatındaki ayrımcılık kadın istihdamının önünde engeller oluşturuyor. Halkımızın yüzde 56'sı 'kadınlar evde otursun' diyor. TÜİK verileri bunu gösteriyor" dedi.

Törende en çok kadın çalışanı bulunan şirket olan İş Bankası'nın ödülünü Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş aldı. Kadın çalışan oranı en yüksek şirket ise İpekyol'un ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Ayaydın'a verildi. Kadın çalışan sayısını en çok artıran şirket Polimeks İnşaatın ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Birol Öngör'e verildi.

En çok kadın yöneticisi olan şirket LcWaikiki seçildi. Ödülü LcWaikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük aldı. İpekyol firmasına bir ödül de kadın yönetici oranı en yüksek şirket kategorisinden verildi. Kadın yönetici sayısını en çok artıran şirket Makromarket seçildi. Makromarket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Songör ödülü aldı.

Kadın çalışan sayısı en fazla olan grup Koç Topluluğu oldu. Ödülü Koç Holding CEO Vekili Levent Çakıroğlu'na takdim edildi. Kadın çalışan oranı en yüksek grup olarak da Turkcell ve Boyner Grup seçildi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ve Boyner Grup Kurumsal İletişim Direktörü Cem Tanır'a verildi. Kadın yönetici sayısı en fazla olan grup Anadolu Grubu seçildi. Ödülü Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı ve Çelik Motor Yönetim Kurulu Başkanı Kamil eser aldı.

Kadın yönetici oranı en fazla olan grup olarak da Doğan TV Grubu seçildi. Doğan TV Grubu adına ödülü Kanal D Genel Müdürü Lale Eren aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ Ekonomi Zirvesi İkinci Gün (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement