Uludere Olayı 43. Ayında Adalet Talebiyle Devam Etti - Son Dakika
Güncel

Uludere Olayı 43. Ayında Adalet Talebiyle Devam Etti

Uludere Olayı 43. Ayında Adalet Talebiyle Devam Etti

Şırnak’ın Uludere ilçesi Gülyazı ve Ortaköy kırsalında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için Şırnak Adliyesi önünde her ayın 28’inde düzenlenen protesto eylemi, bugün de 43. ayıyla devam etti.

28.06.2015 16:29

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı ve Ortaköy kırsalında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için Şırnak Adliyesi önünde her ayın 28'inde düzenlenen protesto eylemi, bugün de 43. ayıyla devam etti.

Olayın 43. ayında bir kez daha Şırnak Adliyesi önünde toplanan Roboskili ailelere destek vermek amacıyla HDP Şırnak Milletvekilleri Aycan İrmez, Ferhat Encü, DBP ve HDP Şırnak il teşkilatı yöneticileri, İHD Şırnak Şubesi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 'Failler Yoksa Barışta Yok' pankartının taşındığı eylemde konuşan Roboski-Der Başkanı Veli Encü, "Her ayın 28 günü adalet için Roboski için failler yargılansın eylemimiz 43. üncü ayına girdi. 28 Aralık 2011 tarihinde 34 yakınımızı hava saldırısı sonucu kaybettik diyerek bir kez daha burada çağrıda bulunuyoruz. Roboski'ye adalet gelmeden kimse bize demokrasiden, barıştan ve adaletten söz etmesin" dedi.

Şırnak HDP Milletvekili Ferhat Encü ise, her ayın 28'inde adalet taleplerini burada dillendirdiklerini söyledi. Encü, "43 ay geçmesine rağmen Roboski failleri yargılanmış değil. Haklarında en ufak bir işlem dahi yapılmış değildir. Bir yıl önce bireysel başvuru hakkımızı kullanarak dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Fakat ne yazık ki Anayasa Mahkemesi de yaklaşık bir yıldır en ufak bir işlem dahi yapmamış. Oradan çıkabilecek kararın Türkiye'de adaletin, hukukun, insan haklarından yana olduğunu ya gösterecek ya da bir kez daha yüz yıldır bu topraklarda bizlere yaşatılan acıların, katliamların, failli meçhullerin, hukuksuzlukların hiç biri bugüne kadar yargılanmadığı gibi bu da sümen altı edilip planlı, bilinçli olan bu katliamı görmezden gelip böyle bir karar verecektir. Umut ediyoruz ki böyle bir karar gelmeyecektir. Eğer bu ülkede, bu topraklar üzerinde barışın, demokrasinin, adaletin, eşitliğin özgürlüğün olduğunu iddia ediyorlarsa, eğer gerçekten bir daha bu topraklarda böyle acılar yaşanmayacaksa bunun temennilerini verecekse ancak bizim lehimize karar verip faillerin ortaya çıkarıp yargılanmasını sağlayacaklar diyerek mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Eylem daha sonra bombardımanda katledilen Salih Ürek'in mektubunun kardeşi Zeliha Ürek tarafından okunmasıyla sona erdi. Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludere Olayı 43. Ayında Adalet Talebiyle Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement