Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi

Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi

Berlin'de düzenlenen kongrede Anadolu Ajansı, haber ve fotoğraf ajanslarının temsilcilerinden yoğun ilgi görüyor.

06.06.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de fotoğraf telif haklarının, ekonomisinin ve pazarlama ağlarının tartışıldığı ve Anadolu Ajansı'nın da arasında olduğu onlarca haber ve fotoğraf ajansının temsilcilerinin katıldığı Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi devam ediyor.

Haber ve stok fotoğrafçılığı konusunda uluslararası faaliyetlerde bulunmak üzere kurulan Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Merkezi (Centre of the Picture Industry-CEPIC) tarafından düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi'ne çeşitli ülkelerden gelen ajansların yöneticileri katılıyor.

32 ülkeden 400'ün üzerinde katılımcının yer aldığı Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi'nde Anadolu Ajansı'nı temsil eden Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, yaptığı açıklamada, kongrede fotoğrafların nasıl dağıtılacağı ve nasıl yayınlanacağı konularında ciddi kararlar alındığını söyledi.

Kongreye katılan fotoğraf ajanslarının yöneticilerinin sektörün sorunlarını da konuştuğunu ifade eden Sel, özellikle telif hakları, dağıtım ve yayınla ilgili sorunlarının gündeme geldiğini kaydetti. "Hakikaten burası 4 gün boyunca dünya fotoğrafının atan kalbi oluyor" diyen Sel, kongrede fotoğraf alanındaki en son teknolojik gelişmelerin de ele alındığını kaydetti.

Yabancı ajansların temsilcilerinin, Anadolu Ajansı'nın faaliyetleriyle yakından ilgilendiklerini, kısa zamanda gerçekleştirilen atılımın ve büyümenin nasıl  başarıldığı konusunda sorular sorduklarını vurgulayan Sel, kendilerinin de Anadolu Ajansı'nın bulunduğu yeri ve gelişmeleri yabancı ajansların yöneticilerine anlattıklarını bildirdi.

"Büyük bir çoğunluğu, bizimle kalıcı ilişkiler kurmak ve kendilerini Türkiye'de, Ortadoğu'da, Balkanlar'da temsil etmemizi istiyorlar" diyen Sel, gelecek günlerde bütün bu beklentileri ve istekleri Ankara'ya döndüklerinde Anadolu Ajansı'nın üst yöneticileriyle değerlendireceklerini ifade etti.

Daha sonra Anadolu Ajansı olarak yeni bir etaba geçeceklerini ifade eden Sel, bu etapta artık Anadolu Ajansı Ortadoğu, Türkiye ve Balkanlar'ın en önemli ajansı olarak diğer yabancı ajansları bu bölgelerde temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Her yıl ayrı bir kente düzenlenen kongreye Anadolu Ajansı geçen ilk kez katılmış ve büyük ilgi görmüş, kongrenin hemen ardından yeni partnerlerle anlaşmalar imzalanmıştı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement