Uluslararası Koalisyonun Işid ile Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Koalisyonun Işid ile Mücadelesi

Uluslararası Koalisyonun Işid ile Mücadelesi

Fransa, IŞİD ile mücadele çerçevesinde askeri donanımını artıracağını açıkladı.

19.11.2014 13:34

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, ülkesinin IŞİD ile mücadele için görevlendirdiği askeri gücün donanımını artıracağını açıkladı.

BFM televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Le Foll, Fransa'nın askeri donanımını nasıl artıracağı sorusuna "Bu konuda rakam ve donanımın nerede konuşlandırılacağını şu anda söylemek istemiyorum" yanıtını verdi.

"IŞİD barbarlığıyla kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini" ifade eden Le Foll, "bu terör örgütünün gerçek İslam kültürüyle yakından uzaktan ilgisi olmadığını" söyledi.

Tarım Bakanlığı görevini de sürdüren Le Foll, IŞİD'ın Ortadoğu bölgesinin istikrarını ciddi bir şekilde tehdit ettiğini belirtti.

Fransız basını bir süredir, IŞİD ile mücadelede kullanılan Rafale tipi savaş uçaklarının sayısının artırılacağını ve bunların Ürdün'de konuşlandırılacağını ileri sürüyor.

Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen operasyona, 9 Rafale tipi savaş uçağı, bir tanker ikmal ve bir keşif uçağıyla katılan Fransa, Şam rejimini güçlendireceği gerekçesiyle Suriye'deki operasyonlara katılmıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Koalisyonun Işid ile Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement