Üniversite Öğrencisine Dinleme Tazminatı - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisine Dinleme Tazminatı

Üniversite Öğrencisine Dinleme Tazminatı

İzmir'de, Ergenekon Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla 16 ay telefonları dinlenen, 14 ay da teknik takibe alınan Ege Üniversitesi öğrencisi Birkan Burkan, hakkında verilen takipsizlik kararı sonrasında hukuk mücadelesi başlattı.

09.02.2016 14:28

İzmir'de, Ergenekon Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla 16 ay telefonları dinlenen, 14 ay da teknik takibe alınan Ege Üniversitesi öğrencisi Birkan Burkan, hakkında verilen takipsizlik kararı sonrasında hukuk mücadelesi başlattı. Mahkeme, devletin, aynı zamanda Vatan Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı olan Burkan'a, bin 500 TL tazminat ödemesine karar verdi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Birkan Burkan, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle, takibe alındı. Mahkeme kararlarıyla 16 ay telefonları dinlendi, 14 ay da teknik takip yapıldı. Süreç sonunda hakkında takipsizlik kararı verilince takip edildiğinden haberdar olan Birkan Burkan, hukuk mücadelesi başlattı. Avukatları Deniz Yiğitceoğlu ve Özgür Senger aracılığıyla, İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tazminat davası açtı. Mahkeme, usulsüz dinlendiği ve takibe alındığı gerekçesiyle, devletin, Birkan Burkan'a, bin 500 TL tazminat ödemesine karar verdi. Vatan Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı da olan Birkan Burkan adına açıklama yapan avukatlarından Özgür Senger, "Ergenekon Terör örgütü iddiasıyla binlerce kişinin telefonları dinlenmiş ve bu kişiler aynı zamanda teknik takibe maruz kalmıştı. Ancak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, hukuka uygun verilmemiş bu kararların, insan haklarını ihlal ettiklerini tespit etmek mümkün hale geldi. Söz konusu dinleme ve takiplerin yapıldığı dönemlerde, müvekkilimin özel hayatının gizliliği ihlal edilmiş, haberleşmesine müdahale edilmiştir. Yine müvekkilimin kullanmakta olduğu siyasi hakları, dahil olduğu siyasi parti ve dernek çalışmaları da dinlemelere takılmıştır. Uzun süre boyunca izlenen müvekkilim hakkında ise bu sürenin sonunda takipsizlik kararı verilmiştir. Yani bu kadar uzun dinleme ve izlemeye rağmen haklarında hiçbir suç unsuru bulunamamıştır" dedi.

Birkan Burkan'ın dışında, yine usulsüz dinlemelerden dolayı mağdur olanlar dava açmıştı. İzmir, Denizli ve Antalya'da açılan davalarda, benzer tazminat kararları çıkmıştı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisine Dinleme Tazminatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement