Üniversite Öğrencisinin Ölümü Davasında Keşif Kararı - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisinin Ölümü Davasında Keşif Kararı

Üniversite Öğrencisinin Ölümü Davasında Keşif Kararı

* Kadıköy'de, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle sürücü Zeynep Nur Koşan'ın yargılandığı davada mahkeme olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

07.04.2016 16:06

* Kadıköy'de, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle sürücü Zeynep Nur Koşan'ın yargılandığı davada mahkeme olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Kadıköy'de, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle sürücü Zeynep Nur Koşan'ın 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

HAKİMİN DAVADAN ÇEKİLMESİ TALEBİ

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nden görülen davaya tutuklu sanık Zeynep Nur Koşan, Feride Büşra Taşlı'nın anne ve babası, ablaları ile taraf avukatları katıldı. İzleyiciler ise duruşma salonuna alınmadı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı duruşamada sanık avukatları hakimin eylem, tavır ve söylemleriyle şüphe uyandırdığını belirterek davadan çekilmesini talep etti. Mahkeme hakimi ise sanık avukatlarının düşüncelerinin asılsız olduğunu ifade ederek talebin reddine karar verdi. Öte yandan taraf avukatları olay yerinde keşif yapılmasını istedi.

"HAVADA YÜKSELİP YERE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜM"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Mehmet Ali Gül olay sırasında Suadiye ışıklarında beklediğini belirterek, "Sanığın kullandığı araç kırmızı ışık tam yandığı sırada sürüşüne devam etti. Işıkları geçtikten sonra patlama sesi gibi büyük bir ses duydum. Dönüp baktığımda bir şahsın havada yükselip yere düştüğünü gördüm. Hemen olay yerine gidip yaralıya yardım etmek istedim. Aracın hızı tahminen 90 kilometre civarındaydı" dedi. Olay esnasında sanıkla aynı araçta bulunan Esra Ok ise, "Işıklar bölgesine geldiğimizde yolun ortasında hareket eden bir karartı gördük. Sanık korna çalarak, sellektör yaparak uyarıda bulundu. Uyarılarımız üzerine koşmaya başladı ancak bir anda duraksadı. Işığa 3 metre mesafe kala ışığa baktım ve bize yeşil yanıyordu" diye konuştu.

"HAYATTA KALMASI İÇİN DUA ETTİM"

Duruşmada söz alan sanık Zeynep Nur Koşan olaya ilişkin savunmasını zaman zaman ağlayarak, güçlükle okudu. Üzüntülü olduğunu kaydeden Koşan aileye başsağlığı dileyerek, "Acılarını anlıyorum. Işıkları geçtikten sonra karaltı olarak gördüm. Görür görmez frene bastım. Ona çarpmamak için aksi yöne kırdım aracı. Ona yardım etmeye çalıştım. Amabulans gelene kadar hayatta kalması için sürekli dua ettim. Bu olayda kusurumun olmadığını düşünüyorum" dedi. Sanık Koşan savunma yaparken yaşamını yitiren Taşlı'nın ablalarının ise ağladığı görüldü.

OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILACAK

Mahkeme hakimi, olay yerinde uzman bilirkişi ile keşif yapılmasına karar verirdi. Sanık Koşan'ın üzerine atılı suçun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesinin oluşturan sanık savunması olduğunu belirterek tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

"MAHKEMEYE GÜVENİYORUZ"

Duruşma sonrası Büşra'nın ailesi ve yakınları tarafından "Başka Büşralar ölmesin" yazılı pankart açıldı. Büşra'nın babası Erol Taşlı olay yerinde keşif yapılacağını belirterek, "Mahkemeye güveniyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum, bu davada bizi yalnız bırakmadınız" dedi. Büşra'nın ablası Buket Taşlı ise, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini söyledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 Ocak günü akşam saatlerinde Zeynep Nur Koşan'ın Suadiye Mahallesi, Çetin Emeç Bulvarı üzerinde aracıyla Maltepe istikametine doğru seyrederken, trafik ışıklarının bulunduğu yerde, yaya geçidinde yolun karşısına geçmekte olan Feride Büşra Taşlı'ya(20) çarptığı belirtildi. Sürücü Koşan'ın kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen durmayarak seyrine devam etmek suretiyle Taşlı'nın ölümüne neden olduğu dile getirilen iddianamede, Koşan hakkında, "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisinin Ölümü Davasında Keşif Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement