Üniversitelerde Artık "Kripteks" Konuşuluyor - Son Dakika
Güncel

Üniversitelerde Artık "Kripteks" Konuşuluyor

Üniversitelerde Artık "Kripteks" Konuşuluyor

TRT üniversite gençliğine yönelik bambaşka bir yarışmayla gençleri ekran başına topluyor.

27.11.2013 17:00  Güncelleme: 17:02

Özellikle son yıllarda yaptığı başarılı ataklarla dikkat çeken TRT Türkiye'nin Ekranı olmayı sürdürüyor. İşte bu yapımlardan birisi "Kripteks" ve farklı tarzı, eksilmeyen enerjisi ile her geçen gün daha fazla izleyicinin beğenisini kazanıyor.

Kripteks daha önceki yapımları "Bir Kent Hikayesi", "Şehir ve Üniversite" ve "Gez, Göz, Arpacık" ile birçok ödüle layık görülen Yapımcı – Yönetmen Hasan YILDIZ'ın bir projesi ve her Cuma saat 22:50'de TRT Okul'da izleyicisiyle buluşuyor.

Kripteks; farklı kentlerdeki her üniversitede çok yoğun katılımla geçen ön elemeyi geçerek yarışma hakkını kazanan iki farklı
öğrenciye bir başlangıç şifresi verilmesiyle başlıyor ve her şifre bir hedefe yönlendiriyor; şifreler, diğer şifrenin gizli olduğu yeri işaret eden bir dörtlükten ibaret, dörtlüğün içeriği de bulunması istenen yerin tarihi; efsanesi veya hikayesinden bir kesit ama adı üzerinde şifreli, şifreleri çözmek için kıyasıya yarışan yarışmacılar hem tarihi bilmek, yaşadığı yeri tanımak ve pratik olmak zorundayken; bir yandan da cep telefonu kullanmadan söz konusu ilde kendilerine verilen 100 TL ile hareket etmek zorunda kaldıkları adrenalin dolu bir yarış. Yarışın galibi ise 500 TL ödülün sahibi oluyor.

Çağın iletişim kaynaklarını kullanarak, hazıra kaçmadan analitik düşünmek zorundalar. Birbiri ile yarışırken bir yandan rekabetin aslında sportmence olduğunda dostluk olduğunu, belki de her gün önlerinden geçip öylece gittikleri yerlerin tarihi ve kültürel derinliğini öğreniyorlar. Yarışmaya katılmaksa çok kolay, www.kripteksyarisma.com, twitter.com/kripteksyarisma, facebook.com/kripteksyarisma adreslerinden birine girerek aday formu doldurmanız yeterli.

Adresi caddeler ve sokaklar, hedefleri tarih olan bu yapım daha adından çok söz ettireceğe benziyor…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversitelerde Artık 'Kripteks' Konuşuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement