Üniversitenin Cezasına İtiraz Eden Öğretim Üyesi İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Üniversitenin Cezasına İtiraz Eden Öğretim Üyesi İfade Verdi

Üniversitenin Cezasına İtiraz Eden Öğretim Üyesi İfade Verdi

Geçtiğimiz yıl bir öğrencisinin intiharına sebep olduğu iddiasıyla açılan soruşturmada Kocaeli Üniversitesi’nin verdiği cezaya itiraz eden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özkan, Kocaeli İdare Mahkemesi'ne gelerek ifade verdi.

08.05.2014 21:18

Geçtiğimiz yıl bir öğrencisinin intiharına sebep olduğu iddiasıyla açılan soruşturmada Kocaeli Üniversitesi'nin verdiği cezaya itiraz eden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özkan, Kocaeli İdare Mahkemesi'ne gelerek ifade verdi.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özkan hakkında geçtiğimiz yıl Haziran ayında sınıfta bir öğrencisiyle dalga geçtiği ve öğrencinin bu sebeple çok sayıda hap içerek intihara kalkıştığının iddia edilmesi üzerine Kocaeli Üniversitesi tarafından soruşturma açılmış ve Özkan'a ceza verilmişti. Verilen cezaya itiraz eden Doç. Dr. Özlem Özkan, bugün Kocaeli İdare Mahkemesi'ne gelerek ifade verdi. Özkan'a destek olmak için Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi bir grupta mahkeme binası önüne gelerek, "Özlem Özkan Onurumuzdur" yazılı pankart açtı.

İfade sonrası bir açıklama yapan Doç. Dr. Özlem Özkan'ın avukatı Ziynet Özçelik, "İmzasız, sahte bir şikayet üzerine başlatılan soruşturma. Daha kanıtlar bile toplanmadan Özlem hocanın suçlu sayılması. İddiada öğrencilere ayrımcılık uyguladığı, baskı uyguladığı, dini inançlarına göre bazı öğrencileri derse almadığı, konuşturmadığı, izin vermediği, belli bir siyasi partiyi derslerinde eleştirdiği gibi asılsız iddialar vardı. Aslında Özlem hocanın yaptığı derslerinde, sağlık hizmetlerinin hemşirelik yönünden örgütlenmesine ilişkin düşüncelerini, eleştirilerini söylemesi. Daha iyi bir hemşirelik hizmeti için ne olması gerektiği yönünde öğrencileriyle birlikte eleştirel bir aklı sahiplenmesiydi. Soruşturmanın özü buna ilişkindi. Bizim de yapmaya çalıştığımız şey hem soruşturmaya ilişkin adil yargılanma hakkına, hem akademik özgürlüklere, yüksek öğretime ilişkin aykırı bu uygulamanın karşısında yer alarak mahkemenin de bunu iptal etmesi için çaba göstermektir" şeklinde konuştu.

Doç Dr. Özlem Özkan ise, "Yaşamının her noktasında mücadele insanları olmaya çalışmamıza karşın ironik bir biçimde üniversite bunları yapmadığımız, tersine ayrımcılık yaptığımız üzerinden bir ceza vermiştir. Bu ceza tümüyle objektif olmaktan yoksun, tümüyle kendi bakış açılarına uygun bir taraflılık içermektedir. Mahkemenin bu sürece müdahale edeceğini düşünüyoruz. O nedenle destek veren tüm öğretim elemanı arkadaşlarımıza, dostlarımıza, öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Takipçisi olacağız" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversitenin Cezasına İtiraz Eden Öğretim Üyesi İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement