Usta: "Trabzonspor'un Yeni Bir Tarihe İhtiyacı Var" - Son Dakika
Güncel

Usta: "Trabzonspor'un Yeni Bir Tarihe İhtiyacı Var"

Usta: "Trabzonspor\'un Yeni Bir Tarihe İhtiyacı Var"

Muharrem Usta, bordo-mavili camia ile Ankara'da bir araya geldi.

23.05.2013 11:33

Trabzon spor'da 25-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi başkanlığa adaylığını açıklayan Muharrem Usta, Trabzonspor'un yeni bir tarihe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Muharrem Usta, Ankara'da bordo-mavili destekçileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Verilen yemeğe eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, teknik direktörler Giray Bulak, Sadık Soylu, Nurettin Aydın, Güvenç Kurtar, Celal Kıbrızlı ile çok sayıda Trabzonspor delegesi katıldı.

Akşam yemeği öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan adayı Muharrem Usta, "Bu hafta sonu yapılacak olan kongre Ankara'da birlikteyiz. Kongremiz Trabzonspor ve bizim için çok önemli bir kongre. Şu anda 5 aday var ama seçime daha birkaç gün var. Biz Trabzonspor için en iyisini bulabilmek, delegelerin Trabzonspor'a en iyi başkan adayını bulabilmesiyle ilgili bir yolculuktayız. Ben ve ekibim bu yolculukta delegelerde çeşitli illerde buluşuyoruz" dedi.

"Trabzonspor'un yeni bir tarihe ihtiyacı var"

Trabzon'un İstanbul dışında en fazla şampiyonluğun gittiği şehir olduğunu belirten Usta, Trabzon'da futbol ve spor kültürünün çok derin olduğunu anlattı.

Başkan adaylığına giden yolculukta iki sloganları olduğunu vurgulayan Usta, "Birisi, biz yeni bir tarih yazmak için bu yola çıktık. Çünkü Trabzonspor'un yeni bir tarihe ihtiyacı var. Bir diğeri de Trabzonspor'da ve Türkiye'deki futbolun zemininde bir devrime ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Usta, seçilmesi durumunda Trabzonspor için yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayarak, "Sportif anlamda çok başarılı bir Trabzonspor izlemeyi ve izlettirmeyi hedefliyoruz. Yıldızlarıyla dolu bir takım haline gelmiş Trabzonspor, bir dünya kulübü Trabzonspor. Olmazsa olmazlarımız var bu kulüp için. Kulübü yeniden yapılandırmak zorundayız" diye konuştu.

Usta, 15 gün içinde bordo-mavili kulüpte kurumsallaşma konusunda gözle görülür bir adım atacaklarını belirtti.

"Trabzonspor yoruldu, başkalarını taşıyabilecek kapasitesi kalmadı"

Trabzonspor'un bundan sonra başkalarını taşıyabilecek kapasitesinin kalmadığını savunan Usta, "Trabzonspor, kendisini bundan böyle dünya kulübü olmaya taşıyacak insanlara ihtiyaçları var. Vaktini, emeğini, deneyime ihtiyacı var. Trabzonspor kurumsal olarak tepeden tırnağa yenilenecek. Ben ve arkadaşlarım Trabzonspor'dan karvizit dahi almamak üzere buraya geliyoruz. Çünkü Trabzonspor yoruldu, taşıyamıyor. Trabzonspor'dan karvizit elde etmek isteyenleri artık biz kulüp olarak taşıyamıyoruz" ifadelerini kullandı. Usta, seçilmeleri durumunda kulüpte çalışanların sayısını da artıracaklarını dile getirdi.

Bordo-mavili kulübe bundan önceki yönetimlerde emeği geçenlere teşekkür eden Usta, "Onları hepsi bizim için değer ifade ediyor ama yorgun bir Trabzonspor'un dinamik bir güce ihtiyacı var. Onlara nezaketen biz plaketimizi vereceğiz ama genç ve dinamik bir nesille Trabzonspor'a yeni bir yolculuk çizeceğiz" dedi.

"Şike süreci Trabzonspor'u komaya soktu"

Güçlü kulüplerin haksızlığa az uğradıklarını savunan Usta, "Güçlü kulüplerin hak yememesi lazım" dedi. Trabzonspor'un son 10 yıldır yaşadığı bazı sorunlara değinen Usta, Karadeniz temsilcisinin şike sürecinde yaralandığına ve kırıldığının altını çizdi.

"Şike süreci Trabzonspor'u komaya soktu" diyen Usta, "Bir tarafta haksızlığa uğrayan bir birey nasıl adalet karşısında hakkını savunmak için hukuk zemini içerisinde her türlü yola başvuruyorsa Trabzonspor'un bu zeminde büyük bir mücadele vermesi gerekiyordu ve bunu vermeye çalıştı. Camia olarak, burada sorun olduğunu gördük. Çünkü Trabzonspor camiası, başkanıyla maalesef bir birliktelik oluşturamadı. Eğer birliktelik oluşturamıyorsanız, eğer güçlü değilseniz o zaman sorunlarınızı çözemiyorsunuz" açıklamasında bulundu.

Usta, şike sürecinin Trabzonspor'a başka büyük zararlarının olduğunu anlatarak, "Şike sürecini yönetmeye çalışırken, biz futbol kulübümüzü elimizden düşürüp paramparça ettik. O stresi yönetemedik. İki kolumuzda iki karpuz taşımamız gerekirken, kolumuzun altında yarınlara koşması gereken Trabzonspor'un o kimliğini, kişiliğin, geleceğini, sportif başarısını biz maalesef koruyamadık ve takımımız dağıldı. Sürecin en büyük zararı bu oldu" diye konuştu.

"Trabzonspor'un 3 ay içerisinde 70 milyon nakit paraya ihtiyacı var"

Trabzonspor'un 175 milyon lira borcu olduğunu belirten Usta, kulübün 3 ay içerisinde 70 milyon lira nakit paraya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Trabzonspor'a seçilen yönetimin yaklaşık 70 milyon lira civarında para bulması gerektiğini anlatan Usta, "Çünkü kulübün nakit olarak kredibilitesi kalmadı ve kullanabileceği bir para limiti yok. O yüzden gelecek yönetimin bu soruna çözüm üretmesi gerekiyor. Her kim seçilirse seçilsin kaçınılmaz bir durumumuz var. Gelecek olan yönetimin bu sorunu çözmesi gerekiyor" dedi.

Trabzonspor'da takıma giremeyenlerin yıllık maliyetinin 13 milyon Euro olduğunu vurgulayan Usta, "Benim taraftara yıldız vaadim; 'Hadi aslanlarım, koçlarım şimdi motive olun' anlamında değildir. Dünya kulübü olacakların yıldızları olacak, olmadan olmaz. Standart yapılarla dünyada öne çıkamazsınız. O nedenle starınız, yıldızınız olacak. Trabzonspor'un yıldız getirmeyle ilgili sorunu var, elindeki yıldızı koruma sorunu var. Gündemimizde kaleci Onur var. O da bir yıldız. Gitsin mi, gitmesin mi, gidebilir mi? İşte bunların da gündemde olduğu ve ne yapıldığıyla ilgili gerçek anlamda derin bilgisi olmayan birisiyim. Seçimden sonraki 25 günlük sürede yeni bir takım kurgusu, yeni bir Trabzonspor, milyonlarca liralık sorunu çözmesi gereken yönetim, kulübün yapılanması ve o büyük yolculuk. Çok zor. Benim ekibime ve diğer adaylara Allah kolaylık versin" ifadelerini kullandı.

Usta, açıklamalarının ardından salonda bulunan delegelerin ve bordo-mavili destekçilerinin bulunduğu masaları tek tek dolaşarak, onlarla selamlaştı. Gecede Karadeniz yöresine ait müziklerle horon gösterisi yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Usta: 'Trabzonspor'un Yeni Bir Tarihe İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement