Vakıfbank'tan 600 Milyon Dolarlık Tahvil İhracı - Son Dakika
Güncel

Vakıfbank'tan 600 Milyon Dolarlık Tahvil İhracı

Vakıfbank\'tan 600 Milyon Dolarlık Tahvil İhracı

VakıfBank, Global Medium Term Notes (GMTN) programı kapsamında 600 milyon dolar tutarındaki ilk tahvil ihracını gerçekleştirdi.

09.04.2013 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VakıfBank, Global Medium Term Notes (GMTN) programı kapsamında 600 milyon dolar tutarındaki ilk tahvil ihracını gerçekleştirdi.

Vakıfbank'tan yapılan açıklamaya göre, VakıfBank 3 Nisan 2013 tarihinde yurt dışında azami 3 milyar dolar karşılığı tutarında tahvil ihraç edilmesine olanak sağlayacak.

Türk Lirası ihraçları için yurt içi ve yurt dışında yerleşik nitelikli kurumsal yatırımcılara; ABD Doları, avro, İsviçre Frangı ve/veya uluslararası tahvil ve para piyasalarında likiditesi yüksek diğer para birimlerinde ise sadece yurt dışında yerleşik nitelikli kurumsal yatırımcılara yönelik GMTN programını kurarak Türkiye'de bir ilke imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, GMTN programının her bir ihraçta tamamlanması gereken dokümantasyonu azaltarak, ihraç işlemine karar verilmesiyle birlikte çok daha kısa sürede, hızlı ve daha düşük maliyetli olarak piyasaya çıkabilmeyi sağlayacağını belirtti.

Aydoğan, "Bundan sonraki süreçte piyasa takip edilerek, şartların uygun olması halinde program limiti kapsamında başarılı ihraçlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

VakıfBank, GMTN programı kurulmasının akabinde 8 Nisan 2013 tarihinde program kapsamındaki ilk ihracını gerçekleştirerek, 600 milyon dolar tutarında ve 5 yıl vadeli Eurobond ihraç etti.

Söz konusu ihraç, dünya çapında 188 adet hesaptan oluşan yatırımcı tabanının ilgisini çekerek 2 milyar doların üzerinde talep oluşturdu. Talebin güçlü olması, ihracın MS+300 baz puan olarak, başlangıç gösterge fiyatından (MS+310 baz puan) 10 baz puan aşağıda, yüzde 3.750 kupon ve yüzde 3.876 nihai getiri oranı ile fiyatlanmasını sağladı.

İhraç edilen tahvillerin yüzde 35'i Avrupa, yüzde 34'ü ABD, yüzde 18'i İngiltere ve yüzde 13'ü Asya ve Ortadoğu'ya satıldı. İhraç edilen tahvillerin yüzde 57'si fon yöneticilerine, yüzde 28'i bankalar ve özel bankalara satıldı.

VakıfBank Uluslararası İlişkiler ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Numan Bek, GMTN programı kapsamındaki ilk tahvil ihracının roadshow yapılmadan aynı gün içerisinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Söz konusu işlemin Türk bankaları tarafından uluslararası piyasalarda yapılmış en düşük maliyetli ve en düşük kupon oranlı tahvil ihracı özelliğini taşıdığını aktaran Bek, "Kurduğumuz GMTN programı sayesinde hızlı ve etkin bir çalışmayla gerçekleştirdiğimiz işlemin başarısı, yatırımcılar tarafından Türkiye'ye duyulan güveni ve VakıfBank'ın uluslararası piyasalarda sahip olduğu itibari bir kez daha ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vakıfbank'tan 600 Milyon Dolarlık Tahvil İhracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement