Vali Ahmet Aydın Baykan İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Ahmet Aydın Baykan İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Ahmet Aydın Baykan İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Baykan ilçesini ziyaret ederek, denetim ve incelemelerde bulundu.

29.11.2013 09:23

Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, ilçe daire amirleri ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Vali Ahmet Aydın, Baykan Kaymakamlığını ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl' dan brifing aldı.

Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, İlçe merkezi ve bağlı köylerinde gerçekleştirilen Köydes, Gap, Sodes ve Kırsal kalkınma ile eğitim ve sağlık alanında yürütülen yatırım ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Vali Aydın burada yaptığı açıklamada; "Güzel şirin ilçemiz Baykan' da devlet olarak önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini ancak halen yapmamız gereken çok işlerin olduğunu gözlemledim.Baykan İlçemizin inanç turizmi açısından geliştirilmesi tanıtılması yönünde birçok proje uygulanmaktadır. Anne sevgisinin timsali Veysel Karan-i hazretlerinin makamının bulunduğu kutlu beldemiz Veysel karan-i ile Tillo ilçemizi inanç merkezi haline dönüştürüyoruz." dedi.

Halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla Kırsal kalkınmaya yönelik olarak, hükümetimiz tarafından birçok projenin uygulandığını belirten Vali Aydın,"Baykan ilçemizde Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında 890 bin tl, Köydes' ten 1 milyon 4 bin tl, Gap'tan da 995 bin tl ödenek ile önemli yatırımların gerçekleştirildiğini" sözlerine ekledi.

Baykan Kaymakamlığında denetim ve incelemelerini tamamlayan Vali Aydın, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilk defa bir ilçede yapılan Kasım ayı Meclis toplantısına katıldı.

Baykan ilçesi öğretmen evinde yapılan toplantıda konuşan Vali Aydın, Siirt'te son yıllarda her alanda yapılan hizmetlerle Siirt' n makus talihini yendiğini söyledi.

Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Vali Aydın, "Siirt TSO Meclis toplantısının Baykan ilçemizde yapılmasını çok anlamlıdır. Siirt ve ilçeleri her geçen gün gelişiyor. Birçok iş adamımızın ilimizde ve ilçelerimizde yatırım yapmaları için çaba içerisinde olduğunu görüyoruz. İnşallah bunun meyvesini önümüzdeki günlerde alacağımıza inanıyoruz. Enerji alanında yapılan yatırımlarla Siirt gelecekte bir enerji merkezi haline dönüşecektir. Çözüm süreciyle birlikte bölgemizde huzur ile birlikte iş dünyası ve işadamlarının yatırım yaptıklarını görüyoruz. Siirt' te yatırım yapmak isteyen herkesi sırtımızda taşırız."diye konuştu.

STSO Başkanı Güven Kuzu ise yaptığı açıklamada,"Meclis toplantılarını ilk defa ilçelerde yapıyoruz. Kasım Ayı Meclis toplantımızı Baykan' da üyelerimizle birlikte yapmaya karar verdik. Aylık Meclis toplantılarımızı periyodik olarak diğer ilçelerimizde de yapacağız. Amacımız İlçelerimizin sahip olduğu ekonomik potansiyeli hareketlendirmek ve ilçelerdeki üyelerin sorunlarını yerinde izlemek ve sıkıntılarını gidermektir." dedi.

STSO Meclis Başkanı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise, 'Kutlu belde Veysel Karan-i'in sahip olduğu inanç turizminin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, ticaretle uğraşan iş adamlarının buraya yatırım yapması gerektiğini' belirtti.

Baykan'da yapılan toplantının ardından Vali Ahmet Aydın, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, İşadamı Nihat Özdemir, İl Genel Meclis Başkan vekili Cahit Türköz, STSO meclis üyeleri ve işadamları, Baykan ilçesinde Esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Ahmet Aydın Baykan İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement