Vali ile Diyarbakırlı İşadamlarının Van Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Vali ile Diyarbakırlı İşadamlarının Van Zirvesi

Vali ile Diyarbakırlı İşadamlarının Van Zirvesi

DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret ederek, Vanlı depremzedeler için yapmayı düşündükleri konut sayısını 120'den 200'e çıkardıklarını söyledi.

22.11.2011 13:22

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret ederek, Vanlı depremzedeler için yapmayı düşündükleri konut sayısını 120'den 200'e çıkardıklarını söyledi. Vanlı depremzedeler yararına Diyarbakır'da 5 bakanın davet edileceği 'Van Gecesi' düzenleyeceklerini anlatan Türk, 20 gün süreyle her gün 500 depremzedeye sıcak yemek verdiklerini kaydetti.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret eden DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk, bugüne kadar Vanlı depremzedeler yararına yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. DİSİAD Başkanvekili Burç Baysal, Yönetim Kurulu üyeleri Aziz Gölcük, Ziya Sönmez ve Zeki Tutal'ın da katıldığı görüşmede konuşan Türk, "Bugüne kadar 20 gün süreyle 500 kişiye her gün sıcak yemek verildi. Üyelerimiz arasında başlattığımız kampanya ile depremin ikinci gününde prefabrik ev yapmayı kararlaştırarak, Ankara'daki bir firmaya 120 konut siparişi verdik. Diyarbakır TSO, Ticaret Borsası, DESOB, GÜNSİAT, Mermerciler Derneği'nin de katılımıyla yardım hedefimiz daha da büyüdü. Kampanyaya katılımlar nedeniyle şimdilik konut sayısını 200'e çıkardık. Ancak bunun da yetmeyeceğini biliyoruz. Bu sayıyı 300-400'e çıkarmayı hedefliyoruz. 120 konutun maliyetinin tahmini olarak 1 milyon 200 bin TL olacağını düşünüyoruz. Sayının artmasıyla tahmini maliyetin 5 milyon TL'yi geçeceğini hesaplıyoruz. Erciş'te yetkililerin gösterdiği uygun bir alanda yapacağımız konutların altyapı çalışmalarını tamamlayarak, konutların montajına da başlandı. Yapılacak konutların olduğu yere Diyarbakır Köyü veya Diyarbakır Mahallesi adı verilecek. Üretici firma tarafından haftada ancak 12 prefabrik konut yapılabiliyor. Bunun yetersiz olduğunu düşünerek, Diyarbakır'dan ikinci bir ekibi bölgeye gönderdik." dedi.

DİYARBAKIR'DA VAN GECESİ

Diyarbakır'da TOKİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yaptırılmış ancak henüz hak sahibi bulunmayan konutların da depremzedelerin hizmetine verilmesi talebinde bulunan Türk, şunları söyledi:

"TOKİ'nin Diyarbakır'da yaptırdığı ve henüz satışa çıkarılmayan konutların depremzedelerin hizmetine verilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Ayrıca Van'da konut sayısını 300 veya 400'e çıkarabilmek için Diyarbakır Rönesans Düğün ve Konferans Salonu'nunda Servet Kocakaya'nın katılacağı bir Van Gecesi düzenleyeceğiz. 3 Aralık'ta yapacağımız bu geceye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Mehmet Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Ömer Çelik, Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek ile Kalkınma Bakanı sayın Cevdet Yılmaz'ı da davet edeceğiz" diye konuştu.

DEVLET-MİLLET EL ELE

Vali Mustafa Toprak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, deprem bölgesinde yapılan çalışmalar nedeniyle DİSİAD Başkanı Raif Türk ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının toplum yaşamında sahip olduğu öneme değinen Vali Toprak, STK'ların toplum yaşamında önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Devletin imkanlarına ilave STK'ların da önemli ölçüde destek sağladıklarını belirten Vali Toprak, "Van depremi sonrasında yaşanan birlik, beraberlik ve dayanışma örnekleri bu önemi bir kez daha açığa çıkarmıştır. Devletin tüm birimlerinin STK'lar ile birlikte el ele vererek, ortak bir çaba içinde hareket ettiklerini, bu çabanın da sadece insan odaklı olduğunu görmez bizleri de sevindiriyor. Valilik olarak bize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali ile Diyarbakırlı İşadamlarının Van Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement