Vali Karaloğlu, Kürtçe Şarkı Yarışmasına Katılan Sanatçıları Dinledi - Son Dakika
Güncel

Vali Karaloğlu, Kürtçe Şarkı Yarışmasına Katılan Sanatçıları Dinledi

Vali Karaloğlu, Kürtçe Şarkı Yarışmasına Katılan Sanatçıları Dinledi

Van Valisi Münir Karaloğlu, Trt-6 (Şeş) Tarafından Ön Elemeleri Yapılan 'Sen Şarkını Söyle' Ses Yarışmasına Katılanlarla Bir Araya Gelerek, Bir Süre Onları Dinledi.

14.01.2011 15:14

Vali Münir Karaloğlu, beraberindeki yardımcısı Atay Uslu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ile birlikte ses yarışması elemelerinin yapıldığı Tamara Oteli ziyaret etti. Burada jüri üyeleri ile bir süre sohbet eden Karaloğlu, yarışmacıların seslendirdiği Kürtçe şarkıları dinledi. Jurinin karşısına çıkmak için sıra bekleyen yarışmacılara da başarılar dileyen Karaloğlu, gazetecilere kısa bir açıklamalarda bulundu.

Bölge halkının anadilinin Kürtçe olması sebebiyle TRT 6'nın (şeş) çok izlendiğini belirten Karaloğlu, sesi güzel olan yerel sanatçılar için Kürtçe şarkı yarışması düzenlemesinin önemli olduğunu kaydetti. Karaloğlu, şunları kaydetti: "TRT-6'nın, böyle bir yarışma yapması Kürt müziği ve bu bölgede müzikle uğraşan gençlerin kendini göstermesi açısından önemli. Şimdi Van seçmeleri yapılıyor. Biz temenni ediyoruz ki Van'dan seçilecek arkadaşlar, Türkiye genelindeki yarışmadan da birinci olurlar. Bu süreci biz de yakından takip edeceğiz. Bu bir yarışma, iyi olan birinci olacak. Her şeyden önce güzel bir yarışma olacağı kanaatindeyiz. Kürtçe bilen bilmeyen herkesin izleyeceği bir yarışma olacağını varsayıyorum. Sonucu da heyecanla bekliyoruz" dedi.

Yarışma için elemelere katılan sanatçıların sesinin iyi olması jurinin işinin zorlaştıracağını öğrendiğini aktaran Karaloğlu, "Bölge halkının güzel bir sesi var. Jüri arkadaşlarının ifadesinde ise zorlanacaklarını belirtiyorlar. Birkaç kez dinlemek zorunda kalacaklarını söylüyorlar. İyiyi bulmak için onlarda zorlanacaklar. Nihayetinde en iyisini seçecekler" diye konuştu. Vali Karaloğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte otelden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Karaloğlu, Kürtçe Şarkı Yarışmasına Katılan Sanatçıları Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement