Vali, 'Kayıp Kentin Kalıntıları' İçin Süphan'a Çıktı - Son Dakika
Güncel

Vali, 'Kayıp Kentin Kalıntıları' İçin Süphan'a Çıktı

Vali, \'Kayıp Kentin Kalıntıları\' İçin Süphan\'a Çıktı

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, 'kayıp kentin kalıntıları' olarak değerlendirilen kaya ve taşları görmek için Süphan Dağı'na çıktı.

25.07.2013 16:08

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, 'kayıp kentin kalıntıları' olarak değerlendirilen kaya ve taşları görmek için Süphan Dağı'na çıktı.

Patnos İlçesi'nin Yukarı Güvercinlik köyünden önceki gün yola çıkan Vali Mehmet Tekinarslan'a, Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Ağrı İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Güllerci, Ağrı İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun ve dağcılar eşlik etti. Dağ rehberi öncünülügünde Süphan Dağı'nın 2 bin 750 metresi yüksetisine 2,5 saatte çıkan Vali Tekinarslan, 'kayıp kentin kalıntıları' olarak değerlendirilen taş ve kayaları inceledi.

Vali Tekinarslan, Ağrı Arama Kurtarma Derneği üyelerinin Süphan Dağı eketlerindeki tarihi kalıntıdan söz etmeleri üzerine eski çağlardan kalma taş oyma sanat eserlerini yerinde görmek istediğini söyledi. Vali Tekinarslan, 'Kayıp kentin kalıntıları'nı sanat tarihçi ve arkeologların değerlendirmesi için çalışma başlatacağını belirterek, önümüzdeki ay içinde Ağrı Dağı'na tırmanmayı planladığını ifade etti. - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali, 'Kayıp Kentin Kalıntıları' İçin Süphan'a Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement