Valilik Önünde Kendini Yakmak İstedi - Son Dakika
Güncel

Valilik Önünde Kendini Yakmak İstedi

Valilik Önünde Kendini Yakmak İstedi

Çocukları talasemi hastası olan baba, girdiği bunalım sonucu valilik önünde kendini yakmak istedi.

20.08.2013 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukları talasemi hastası olan baba, girdiği bunalım sonucu valilik önünde kendini yakmak istedi.

Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde ikamet eden Vadullah Çelik, eşi Fatma ve 11 yaşındaki oğlu Adem Çelik, Akdeniz anemisi taşıyıcısı, 8 yaşındaki kızı Selma ve 2,5 yaşındaki oğlu Muhammed Çelik de doğuştan şeker ve talasemi hastası. Çocuklarının tedavisi için Siirt'ten Samsun'a gelen Çelik ailesi, ekonomik sorunlar yaşamaya başladı. Tedavi masraflarını karşılayamayan ve yardım çağrısına bir cevap alamayan baba Vadullah Çelik, bunalıma girdi.

Bugün saat 15.30 sıralarında Valilik binası önüne gelen baba Vadullah Çelik, 8 yaşındaki kızı Selma Çelik'in talasemi hastası yani Akdeniz anemisi ve 2,5 yaşındaki oğlu Muhammed Umut'un da hem doğuştan şeker hastası hem de talasemi hastası olduğunu, onların ilaçlarını karşılayamadığını belirterek, vali ile görüşmek istedi. Valilik önünde üzerine tiner dönerek kendini yakmaya çalışan baba Vadullah Çelik, valiliğe 3.5 aydır geldiğini fakat vali ile görüşemediğini dile getirdi. Duruma müdahale eden polis memurları, Vadullah Çelik'i ikna ederek elindeki tineri aldı ve onu sakinleştirmeye çalıştı.

Daha sonra baba Çelik, ısrarla Samsun Valisi görüşmek istemesi üzerine polis memurları tarafından valilik binasına alındı ve vali yardımcısı ile görüştürüldü. Vali yardımcısı ile görüşen baba Çelik'e daha sonra Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 250 TL yardım yapıldı.

Siirt'ten Samsun'a geldiğini, 3,5 aydır çocuklarını tedavi ettirmeye çalıştığını belirten baba Vadullah Çelik, "Birkaç kez valiliğe gelip vali beyle görüşmek istedim. Valiliğe her geldiğimde beni Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na gönderdiler. Buradaki bayanda bana 250 TL verip gönderiyor. Beni derdim 250 TL değil. Benim şu anda bankalara çok borcum var. Ben çocuklarımın tedavisi için Samsun'a geldim. 2 çocuğum da talasemi hastası. Bana hiçbir şekilde hiçbir yerden yardım gelmiyor. Ben de en iyi kurtuluşumun intihar olduğunu gördüm. Ben çocuklarıma bir şey yapamadıktan sonra benim yaşamamın bir anlamı yok. Ben Samsun'da çok zorluk çekiyorum. 3,5 aydır da işsizim. Samsun'a gelip adres değişikliği yaptım diye çocuklarımın özürlü maaşlarını kestiler ve bu maaşları da alamıyorum. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın verdiği para ile çocuklarımın ilaçlarını alamam. Ben hem işsizim hem de parasızım. Milletimizden de yardım istedim ama o da olmadı. Devlet tarafından bana ulaşan olmadı. Ben kendimi yalnız hissettim ve bunaldım. Ben de kendimi intihara sevk ettim. Eğer bir insan 3,5 aydır vali beyle görüşemiyor ve derdini anlatamıyorsa hiç kimseye anlatamazdır. Borçlarım ve çocuklarımın tedavisi yüzünden 8 yıldır geziyorum. Benim artık kuvvetim kalmadı. Burada durmak için, memlekete gitmek için de kuvvetim kalmadı. Çok batık haldeyim. Kurtuluşu intihar olarak gördüm. Herhangi bir çıkış yolum yok. Kime elimi uzatıyorsam karşılığını alamıyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Valilik Önünde Kendini Yakmak İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement