Van 2 Kılıçdaroğlu"Her Türlü Sorunun Dinleyicisi Olduk" - Son Dakika
Güncel

Van 2 Kılıçdaroğlu"Her Türlü Sorunun Dinleyicisi Olduk"

Van 2 Kılıçdaroğlu"Her Türlü Sorunun Dinleyicisi Olduk"

"Recep Bey Başsavcı"

20.02.2011 14:12

"RECEP BEY BAŞSAVCI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van'da 2 günden beridir süren "Siyasette Başarı Stratejisi" toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, bölgeye yeterince gelmedikleri konusunda öz eleştiri yaparak toplantıda konuştukları konular hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, "Kürt sorunu, anadilde eğitim, sosyal sorunlar, faili meçhuller, kadına yönelik şiddet gibi birçok konuyu değişik fikirli insanlardan, kanaat önderlerinden dinledik" dedi. Kılıçdaroğlu, basın toplantısı sonrası Van Gölü kıyısında fotoğraf çektirerek Asel isimli bir kız çocuğunu kuçağına alıp, elini öptü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merit Otel'de yapılan strateji toplantıları sonrası Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Umut Oran ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Van'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, miting için gelmediklerini belirterek, CHP'nin sorunlarının nasıl çözeceği yönündeki çözüm önerilerini dinlediklerini anlattı. Türkiye'nin sorunlarını kendileri gibi düşünmeyen insanların nasıl algıladığını öğrenmek için bu toplantıda dinleyici olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Sadece Kürt sorununu ele almadık. Ekonomik sorunlar, sosyal sorunlar, faili meçhuller, geçmişle hesaplaşma, kadınlara yönelik şiddet, din adamlarının kaygıları, idari reform, yoksulluk gibi konular konuşuldu. Buradaki örgütlenme nasıl olmalı, nasıl halkla daha içiçe olunmalı gibi konular gündeme geldi. Burda akademisyenler, kanaat önderleri iş adamlarını ve bizim gibi düşünmeyenlerin sorunları nasıl algıladığı ve nasıl aktardığını öğrendik. Birçok insandan CHP'nin burdan daha çok oy alabilmesi için ne yapması gerektiğini dinledik. Tartışmların önemli noktalarından biri Kürt sorunu nasıl çözülmeli. CHP bu sorunu nasıl çözeri tartıştık. Bu sorunu çözerse CHP çözer anlayışı var" dedi.

ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesi konusunun da toplantıda konuşulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, haksız gözaltı ve tutuklamaların da sık sık gündeme geldiğine dikkat çekti. Özeleştiri yapan Kılıçdaroğlu, "Bölge insanı ile diyalog yetersizliği CHP'nin bu bölgede kan kaybetmesine neden olmuş. Bize bölgeye daha fazla gelin daha fazla diyalog kurun, sorunları çözeceksiniz. Kahvede oturun ve daha çok halkla buluşun. Buradaki CHP algısı nefatif. Toplantıda biz kendi payımıza düşeni alacağız. Eleştirilere bakacağız. Düşüncelerin ve eleştirilerin tamamına katılmasak da saygı duyuyoruz. Demokrasilerde bizim gibi düşünmeyenlerin, bizim hakkımızda ne düşündüğü önemlidir. Birçok söylemimizin bu bölgedeki kanaat önderleri tarafından bilinmediğini gördük. Daha fazla diyalog için içiçe olmamız lazım. Bizim haberlerimizi, söylemlerimizi buraya ulaştırmamız lazım. Olaylara pozitif bakmamız gerektiği bize önerildi" şeklinde konuştu:

ETNİK VE İNANÇ TEMELLİ SİYASET DOĞRU DEĞİL

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, toplantıda Öcalan'ın Kürt sorunun çözümündeki yerinin gündeme gelip gelmediği yönündeki soruyu cevaplayarak, böyle bir konunun konuşulmadığın söyledi. Kürt sorunu ve anadilde eğitimin tartışıldığını belirten Kılıçdaroğlu;" Kürt sorunu bizim tartıştığımız sorunların bir parçası. Olayın ekonomik, sosyal, kültürel siyasal yönleri tartışıldı. Bizim hedefimiz şu. Etnik ve inanca dayalı siyaset doğru değil. Biz bunlara saygılıyız. Bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Etnik ve inanca dayalı siyaset yapanlar sadace sorunları kendi penceresinden görür. AKP ve BDP dışında biz bu bölgeye evrensel haklar, özgürlükler, demokrasi açısından biz bakıyoruz. Herkesin ekonomik güvence ve hukuk sistemi içinde yaşamasını istiyoruz"dedi.

Anadilin öğretilmesine ise sıcak baktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ancak sorunu bugün içinde çözülecek bir sorun olmadığını söyledi. Herkesin anadilini öğrenmesinin insalık hakkı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu,"Asimilayona karşıyız. Entegrasyondan yanayız. Temel hak ve özgürlükleri genişletmek bizim hedefimizdir" diye konuştu.

RECEP BEY BAŞSAVCI

Soner Yalçın'ın tutuklanmasının sorulmasi üzerine de Kılıçdaroğlu, "Başsavcının talimatıyla gelişen olaylar. Biliyorsunuz başsavcıda Recep Bey" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Van Gölü kıyısına inerek fotoğraf çektirip espiri yaptı. Toplantıyı Van'da yapmalarının amacının Van Gölü canavarını görmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, burada Asel isimli minik bir kızı kucağınu alarak bir süre sevdi. Kılıçdaroğlu, minik kızın elini de öperek daha sonra otelden ayrılıp, şehir merkezine geçti.

TAKSİ DURAĞINI ZİYARET SIRASINDA PROTESTO

Kılıçdaroğlu, Van kent merkezinde Beşyyol mevkiinde bulunan bir taksi durağını da ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, taksi durağına girdikten sonra yaklaşık 30 metre uzaklıkta bulunan yolun karşı tarafında toplanan 4-5 kişi ıslıklı protestoda bulundu. 4-5 kişi daha sonra da sessiz bir şekilde buradan ayrıldı.

Kılıçdaroğlu ise taksi durağının içerisinde bir süre taksici esnafla sohbet etti. Kılıçdaroğlu taksicilere sorunlarını dinlerdi. Türkiye'nin sorunlarını çözeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı sohbet esnasında protesto konusuna da değindi. Kılıçdaroğlu, "Siyasetçiseniz protesto edilebilirsiniz. Fakat oraya tekrar gidersiniz ve o peratestocuyu da dinlersiniz"dedi. Kılıçdaroğlu taksicilerin çayını içtikten sonra da dışarı çıktı. Kılıçdaroğlu taksi durağından çıkarken de yine yolun karyşı tarafında toplanan yaklaşık 20 kişinin protestosu eyleminde bulundu. Islık çalıp, "yuh" çeken grup, "Kılıçdaroğlu, silivriye git" sloganı attı. Kılıçdaroğlu'nun Van'ın İskele Mahallesi'nde gitmek üzere geldiği minibüse binerek buradan ayrılması üzerined protestocular da dağıldı.

MURAT ÇAĞLAR-GÜLAY ÖZEK-VAN, DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van 2 Kılıçdaroğlu'Her Türlü Sorunun Dinleyicisi Olduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement