Van'da Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Van'da Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor

23.01.2012 15:20

Van'da yaşanan depremlerde ağır hasar gören binaların yıkımı sürüyor.

Van'da yaşanan depremlerde ağır hasar gören binaların yıkımı sürüyor.

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir yanda yeni kalıcı konutlar inşa edilirken, diğer tarafta ağır hasarlı binalar yıktırılarak enkazları kaldırılıyor. Kesinleşen hasar tespit raporlarının ardından özellikle işlek caddelerde bulunan ve her an yıkılma tehlikesi oluşturan binalarda yıkım çalışmaları sürüyor.

Yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından 28 bin konutun yıkımına karar verildiği, Van ve Erciş ilçesinde bu güne kadar yapılan çalışmalarda 250 civarında binanın yıkılarak enkazlarının kaldırıldığı kaydedildi. Yetkililer, itiraz süresinin sona ereceği 27 Ocak 2012 tarihinden sonra yıkım çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti.

Bu arada depremzedeler, çok sayıda ağır hasarlı binanın bulunduğu Cumhuriyet, Kazım Karabekir, İskele ve Zübeyde Hanım caddelerinde, tehlikelere rağmen günlük yaşamlarını sürdürüyor. Depremzedeler, ağır hasarlı binaların bulunduğu cadde ve sokaklardan geçmekte herhangi bir sakınca görmediğini bildirdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'da Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor - Son Dakika


Advertisement