Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinliklere, Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri de işaret diliyle İstiklal Marşı'na eşlik etti.
Düzenlenen Programda konuşan Van valisi Aydın Nezih Doğan, Engellilerin eğitiminde eğitimin sadece okulda verilen eğitimle sınırlı olmaması gerektiğini ifade etti. Eğitimin evde devam etmesi gerekliliğine değinen Vali Doğan;"gerçek anlamda bir başarı elde edilmek isteniyorsa çocuklarımızın istenilen istikamette olmasını istiyorsak Okulda verilen eğitimle sınırlı olmaması gerekiyor, Öğretmenlerimizin verdiği programları evde uygulamaya devam etmemiz lazım."dedi.
Van'da engellilerin eğitimleri için yapılan çalışmalara da değinen Vali Doğan; "Van'da eğitim kurumlarının açığını kapatmak için, Van iki özel eğitim Kurumuna da yakın bir zamanda kavuşacak. Bunlardan bir tanesi OÇEV dediğimiz otizm merkezi, bir diğeri de zihinsel engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek olan eğitim kurumunun temelini atacağız. Eğitim Kurumlarının açılması önemlidir ama bunlar yetmiyor. Eğer engelliler konusunda gönüllüler ekibi ile çalışmıyorsanız sağlıklı bir netice almamız mümkün değil mutlaka engelli konusunu iyi anlamış bu işe gönül vermiş arkadaşlara ihtiyacımız var" dedi.
Konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi yapıldı. Çeşitli gösteriler yapan öğrenciler performanslarıyla ilgi odağı haline geldi. Programın sonunda Öğrencilerin koro halinde verdiği konser, salondan büyük alkış aldı.
Son Dakika › Güncel › Van'da Engelliler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.