Van’ın Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Van’ın Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Van’ın Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Van'ın Eğitim Sorunları; Vali Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek Ve Bakanlık Bürokratların Katıldığı Toplantıda Masaya Yatırıldı.

06.01.2011 19:02  Güncelleme: 19:05

Van'ın eğitim sorunları; vali münir karaloğlu, milli eğitim bakanlığı müsteşarı esengül civelek ve bakanlık bürokratların katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Sabas, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, Orta Öğretim Genel Müdürü Emin Gökhan, Kız Teknik Eğitim Genel Müdürü Emine Kıraç, Erkek Teknik Eğitimi Genel Müdürü Hüseyin Acır, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Karaloğlu, toplantının; Van'da eğitim noktasında son 7 yılda alınan mesafeler, bundan sonraki adımlar ve gelecek vizyonun ortaya konması noktasında önemli bir toplantı olduğunu belirtti.

Bu toplantının, Türkiye'nin çok da alışık olmadığı yeni yönetim anlayışı ve yönetim biçiminin göstergesi olduğunu ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti: "Biz Ankara'ya gitsek bile, müsteşar hanımı, yardımcısını ve 5 genel müdürü bir arada görme şansımız yoktu. Sağ olsunlar, kendileri bugün Van'dalar.

Eğitimin sorunlarını görme noktasında bizimle beraberler ve bugün gün boyunca hem masanın etrafında sorunları tartışıcağız, hem de çıkıp arazide incelemeler yapacağız. İnşallah bu toplantıdan, Van'da eğitimin çözümü noktasında çok hayırlı sonuçlar çıkacaktır. Ben Ankara'dan buraya kadar gelen müsteşar hanıma, genel müdürlerimize, şimdiden yapacağı katkılardan dolayı, Van halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek de yaptığı konuşmada, eğitimin mevcut durumunu, ihtiyaçlarını, sorunlarını ve sorunlara yönelik çözüm önerilerini yerinde değerlendirmek amacıyla bakanlık bürokratları ile Van'a geldiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın personele sahip olduklarını anımsatan Civelek şunları söyledi: "Van ilinde eğitimin mevcut durumunu, ihtiyaçlarını, sorunlara yönelik çözüm önerilerini yerinde değerlendirmek için Van'da olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Son yıllarda özellikle okul öncesi eğitimden ilköğretime, ilköğretimden orta öğretime, orta öğretimden yüksek öğretime, yetişkin eğitiminden, açık öğretime, özel eğitimden, özel eğitim kurumlarına kadar pek çok alanda okullaşma oranı, insan kaynakları, fiziki mekânlar ve teknolojik altyapı konularında son derece önemli ilerlemeler kaydettik.

Geldiğimiz noktayı fevkalade önemsiyoruz. Ancak günümüz bilgi çağında, bilgi toplumunun bireylerini yetiştirme sorumluluğumuz gereğince de geldiğimiz nokta ile yetinmememiz gerektiğinin de bilincindeyiz.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitim politikamızın amacı; kendisi, çevresi, ülkesiyle barışık, yeni düşüncelere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, soran-sorgulayan düşünen, algılama ve problem çözme yeteneği yüksek, bilgi ve teknoloji üretimine yatkın, iyi birey, iyi vatandaş yetiştirmektir. Yine hepimiz biliyoruz ki, bir ülkenin kalkınması, gelişmesi; nitelikli, donanımlı, eğitimli bireylerinin varlığıyla mümkündür."

-"EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ"

"Mili Eğitim Bakanlığı olarak; gerek eğitimin kalitesinin artırılması, gerekse eğitim ortamlarının standartlarının yükseltilmesi ve dezavantajlı gurupların eğitime erişiminin sağlanması konularında çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl ilk kez, ülke genelinde kız çocuklarımızın orta öğretime erişimlerinin önündeki engelleri kaldırmak üzere taşımalı eğitim uygulaması başlattık.

Amacımız; kız çocuklarımızın orta öğretimde okullaşma oranını artırmaktır. Milli Eğitim Bakanlığımızın görev alanı kapsamındaki konularda, göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı başta Sayın Valim olmak üzere bu alanda yüksek hassasiyet ve desteklerini bizden esirgemeyen sayın milletvekilime, il mili eğitim çalışanlarına, kaymakamlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından basına kapalı bölümde Van'ın eğitim sorunları tartışıldı. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Bakanlık bürokratları, bazı okullarda inceleme yaptıktan sonra cuma günü Van'dan ayrılacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Van’ın Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement