Van'ın Saray İlçesi Sallandı - Son Dakika
Güncel

Van'ın Saray İlçesi Sallandı

Van\'ın Saray İlçesi Sallandı

Van'ın Saray İlçesi'nde 4.6'lık Deprem Paniğe Neden Oldu.

15.03.2011 00:21  Güncelleme: 08:55

Van'ın İran sınırında bulunan Saray İlçesi'nde önce 4.7 olarak açıklanan ve daha sonra da 4.6 olarak verilen depremde, can kaybı yaşanmazken, vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden oldu.

Depremin merkez üssü olan Saray ve 15 kilometre yakınında bulunan Özalp İlçesi'nde insanlar bir süreliğine evlerine giremedi.Öte yandan saat 21.00'da merkez üssü Van'ın Özalp ilçesinde ise 3.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandlli Rasthathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Saray ilçesi olan deprem, saat 20.57'de meydana geldi. Deprem, İran sınırında bulunan Saray ve 15 kilometre uzaklıkta bulunan Özalp'te korku ve paniğe neden olurken, Van kent merkezinde de hissedildi.

Saray ve Özalp'te korkuyla dışarı koşan vatandaşlar, bir süreliğine evlerine giremedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Saray ve Özalp İlçelerinde kendilerine ulaşan her hangi bir olumsuzluğun bulunmadığın belirtirken, köylere de tet tek baktırdıklarını söyledi.

Vali Karalığlu, şimdilik bir olumsuzluğun bulunmadığını, sadece depremin şiddetiyle bazı evlerde eşyaların devrildiğinin bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'ın Saray İlçesi Sallandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement