Van Valiliği Depremzede Bayanları Güneydoğu Gezisine Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Van Valiliği Depremzede Bayanları Güneydoğu Gezisine Gönderdi

Van Valiliği Depremzede Bayanları Güneydoğu Gezisine Gönderdi

Şanlıurfa ve Mardin'e geziye gönderilen depremzede bayanlar, Van Valisi Münir Karaloğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

19.01.2012 14:01

Van Valiliği, çadır kentlerde yaşayan bayanları deprem stresinden uzaklaştırmak amacıyla Güneydoğu illerine gezi programları başlattı. İlk olarak Mimarsinan Çadır Kenti'nde yaşayan 40 bayan; 3 günlük Şanlıurfa ve Mardin gezisine gönderildi. Tüm masrafları Valilik tarafından karşılanan bayanlar, gittikleri illerde tarihi mekânları gezme fırsatı yakaladı. İki kentin valileri ve diğer yetkilileri tarafından da kabul edilen bayanlar, bu illerdeki kamu misafirhanelerinde barındırılan hemşerileriyle de bir araya gelerek hasret giderdi. Van'a dönen bayanlar bu imkânı kendilerine sağlayan Vali Karaloğlu'na 'teşekkür' ziyaretinde bulundu.

-"DEVLETİN TÜM KURUMLARI DEPREMDE SEFERBER OLDU"

Bayanları Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda kabul eden Vali Karaloğlu, Şanlıurfa ve Mardin gezisinde çekilen görüntüleri izledikten sonra bir değerlendirme konuşması yaptı. 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen yıkıcı depremlerin kentte yaşayan insanları derinden etkilediğini anımsatan Karaloğlu, Türkiye'nin 74 milyonluk nüfusu ile Van'daki kardeşlerinin sorunlarını çözmek için seferber olduğunu bildirdi. Deprem felaketinden yaklaşık 600 bin insanın etkilendiğini kaydeden Karaloğlu, ağır kış şartlarına rağmen sorunları çözmek için devletin tüm kurumlarının büyük bir çaba sarf ettiğini bildirdi.

-"SORUNLAR ZAMAN İÇİNDE ÇÖZÜLÜYOR"

Zaman geçtikçe sorunların daha stabil hale geldiğini anımsatan Karaloğlu, şunları kaydetti: "Her geçen gün sorunlarımız biraz daha azalıyor. Ağır kış koşullarında kalıcı konutlar yapılmaya başlandı. Zaman içerisinde vatandaşımızın sorunları sona erecek. Sadece rahmeti rahmana kavuşanları geri getirme şansımız olmayacak. Onun dışında, Şehrimiz bugünden ve dünden daha iyi olacak. Buna herkes inansın. Ama bu süreçte epeyce bir sıkıntı çektik, bir müddet daha çekeceğiz. Bu sıkıntıları yine hep beraber karşılıklı dayanışma ve anlayış içerisinde, sabırla bu süreci tamamlayacağız. Tabii ki çadır kentte yaşamak çok kolay bir iş değil. Biz bunu görüyoruz. Bu kış koşullarında, hayat zor. Ama buna mahkûmuz. 500-600 bin insanı aynı anda başka bir mekâna taşıma şansımız yok. Çadıra mecburduk. Sizler de bu çadır hayatını depremden sonra yaşadınız. Çadır kentlerdeki bu sıkıcı hayattan bir nebze olsun uzaklaştınız. 3 günlük de olsa Türkiye'nin çok güzel yerlerinden, çok güzel şehirlerinden olan Şanlıurfa ve Mardin'e gittiniz. Güzel bir gezi olmuş, öyle anlaşılıyor. Sizler de memnunsunuz. İnşallah bu tip etkinliklerimiz devam edecek. Gezilerin amacı insanımızı; bu sıkıcı ortamdan ve deprem psikolojisinden bir nebze olsun uzaklaştırmaktır. Sürekli aynı ortamda, aynı sıkıntılar ile uzun süre yaşamak hepimizi yıpratıyor. Dayanma gücümüzü azaltıyor. 'Tebdili mekânda ferahlık vardır.' diye bir sözümüz var. O mekânı değiştirince insanların ruhu tazelenir. İnşallah bu tip etkinlikler Van'da da Van dışında da devam edecek. Diğer çadır kentler ve konteynır kentlerde de devam edecek."

-İLK KEZ Ş.URFA VE MARDİN'İ GÖRDÜLER

Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası bayanlar Ş.Urfa'da Hz. Eyyub'un çilehanesi ile Hz. İbrahim'in ibadethanesini ziyaret ettiler. Bayanlar ortaklaşa olarak aldıkları hediyeyi Vali Karaloğlu ve Yardımcısı Hüseyin Demirbaş'a takdim ettiler.

Bayanların birçoğu Şanlıurfa ve Mardin'i ilk kez gördüklerini ifade edip duygularını şu şekilde dile getirdiler: "Yıllardır görmeyi arzu ettiğimiz yerleri bu gezi sayesinde görme fırsatı bulduk. Bizlere bu imkânı sunan Sayın Başbakanımıza, Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Gittiğimiz yerlerin valileri başta olmak üzere tüm yetkililer bizimle yakından ilgilendiler. Deprem sonrası yaşadığımız büyük stres bu gezi sayesinde dağılmış oldu. Adeta ruhumuz tazelendi. Emeği geçen herkese özellikle de Mimar Sinan Çadır Kenti'nde görevli personele teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Van Valiliği Depremzede Bayanları Güneydoğu Gezisine Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement