Varilden Minare: Köy İmamı Camiye Sıradışı Projelerle Hizmet Ediyor - Son Dakika
Güncel

Varilden Minare: Köy İmamı Camiye Sıradışı Projelerle Hizmet Ediyor

Bursa'nın İznik ilçesindeki bir köyde görev yapan imam, minaresi bulunmayan camiye petrol varillerinden minare yaparak dikkat çekti. Ayrıca, çocukların camiye daha fazla gelmesi için bozuk akülü arabaları tamir ettirip cami bahçesine çocuk parkı ve ücretsiz oyuncak satılan bir cami marketi açtı. İmamın sıradışı projeleri ilçe kaymakamı tarafından da ödüllendirildi.

11.05.2024 21:55

Bu caminin minaresi varilden

Köy imamı minaresi olmayan camiye petrol varillerinden minare yaptı

Hurda akülü arabaları tamir edip camiye çocuk bahçesi ile çocuklar için ücretsiz cami market açan imam büyükten küçüğe herkesin gönlünü fethetti

BURSA - Bursa'nın İznik ilçesindeki bir köyde görev yapan imam minaresi bulunmayan camiye petrol varillerinden minare yaptı. Çocukların camiye daha fazla gelmesi için bozuk akülü arabaları tamir ettirip camine bir çocuk bahçesi ile çikolata ve oyuncakların bedava satıldığı birde cami market kuran imam köyde 7'den 70'e herkesin gönlünü fethetti. İmamın sıradışı projeleri ilçe kaymakamı tarafından da ödüllendirildi.

İznik ilçesine bağlı 50 hanelik Yenişerefiye Mahallesi ile aynı isimde olan köyün tek camiine 8 ay önce görevlendirilen imam Olcay Özmen, sıradışı bir projeye imza attı. Görevlendirildiği çamide minare olmadığı için kolları sıvayan Olcay Özmen, hurdacıdan aldığı 9 adet petrol varili ile minare yaptı. Camii cemaatinin de yardımıyla varilleri üst üste koyup kaynaktan ve daha sonra yeşil renge boyayan imam Özmen, gösterdiği gayret ve özveri ile mahalle halkının takdirini ve sevgisini kazandı. İmam Özmen'e İznik Kaymakamı Recai Karal'da takdir belgesi verdi.

Çocukları camiye alıştırabilmek için çocuk parkı ve cami market açtı

Köy imamı Olcay Özmen'in projeleri varilden minare ile de sınırlı kalmadı. Köydeki çocukları camiye alıştırabilmek için ilçedeki hurdacılardan topladığı akülü arabaları ve oyuncakları tamir ettirip cami bahçesinde çocuk bahçesi kuran Özmen çikolatadan, kalem ve deftere, oyuncaklara kadar bir çok şeyin ücretsiz satıldığı cami marketi de çocuklar için hizmete soktu. 7'den 70'e herkesin takdirini kazanan imam Özmen, Tüm amacımız insanlara faydalı olabilmek. Bir önceki görev yaptığımız ilde de camimizde de minare yoktu orada da aynı şekilde minare yapmıştık. Bursa'ya geldik. 1953 yılında yapılan camiimizde minare yoktu. Variller ile yaparız dedik. Hurdacıdan aldığımız 9 varili birbirine kaynattık üzerine şerefesini ekledik şimdi çok güzel oldu" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Varilden Minare: Köy İmamı Camiye Sıradışı Projelerle Hizmet Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement