Vatandaşa Araç Çekme Eziyeti Tbmm Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Vatandaşa Araç Çekme Eziyeti Tbmm Gündeminde

Vatandaşa Araç Çekme Eziyeti Tbmm Gündeminde

Özellikle büyük kentlerde yaşayan vatandaşların korkulu rüyası haline gelen araç çekme uygulamaları, TBMM gündemine taşındı.

03.11.2012 11:59

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, genel kurulda yaptığı konuşmasında konuyla ilgili artan şikayetleri dile getirdi.

Büyükşehirlerde her gün yüzlerce aracın trafik vakfı tarafından hatalı park ettiği gerekçesiyle yediemin otoparklarına çekildiği söyleyen Öğüt, özellikle İstanbul ve Ankara'da yaşayanların bu yüzden büyük sıkıntı yaşadığını belirtti.

"TRAFİĞİ RAHATLATMAK İÇİN YAPILAN UYGULAMA MEVCUT TRAFİĞİ DAHA DA ALTÜST EDİYOR"

"Trafiği rahatlatmak için yapılan uygulama mevcut trafiği daha da altüst ediyor" diyen CHP'li Öğüt, araçların çekilmesi sırasında zarar gördüğünü ve zararın çekici tarafından verildiğinin ispatlanamamasının da en çok dile getirilen şikayetler arasında bulunduğunu ifade etti.

Öğüt, park ihlalini yapan araçların içinde hangi aracın neye göre ve nereye çekildiğinin de bilinmediğini de ifade ederek aracı otoparktan çıkartma ücretiyle birlikte vatandaşın 142 TL para ödediğini belirtti.

Kendisi de aynı mağduriyeti yaşadığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, "Otoparklarda sadece nakit ödeme kabul ediliyor. Vatandaş çekme işlemini yapan trafik vakıflarının elde edilen gelirle ne yaptığını ve çekme işleminin yasal dayanağının ne olduğunu merak ediyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vatandaşa Araç Çekme Eziyeti Tbmm Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement