Vefakar Öğretmenden 44 yıl önce öğretmenlik yaptığı köye ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vefakar Öğretmenden 44 yıl önce öğretmenlik yaptığı köye ziyaret

Vefakar Öğretmenden 44 yıl önce öğretmenlik yaptığı köye ziyaret

ADNAN KOÇHAN - Adapazarı'nda yaşayan emekli öğretmen Hüseyin Uslanmaz ile eşi, 44 yıl önce er öğretmen olarak 2 yıl görev yaptığı Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Akyazı köyünü ziyaret eder...

12.11.2013 11:36

ADNAN KOÇHAN - Adapazarı'nda yaşayan emekli öğretmen Hüseyin Uslanmaz ile eşi, 44 yıl önce er öğretmen olarak 2 yıl görev yaptığı Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Akyazı köyünü ziyaret ederek öğrencileri ile hasret giderdi.

Görev yaptığı dönemde kız çocuklarının okula gitmesine katkı sunan Türkçe bilmeyen öğrencilerine okuma yazma öğreten Uslanmaz'ın öğrencilerinin daveti üzerine gerçekleştirdiği ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Uslanmaz'ın öğrencileri 44 yıl aradan sonra görme fırsatı buldukları öğretmenlerinin elini öperek, onunla hatıra fotoğraf çektirdi.

Uslanmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1968 yılında er öğretmen olarak göreve başladığı Akyazı köyünde 2 yıl görev yaptığını ve o günlere yönelik unutulmaz anılarının olduğunu söyledi.

O yıllarda köyün yaklaşık 35 hane olduğunu anlatan Uslanmaz, iyi ilişkiler kurdukları köylülerle irtibatının 44 yıldır kesilmediğini belirtti.

Uslanmaz, bazı öğrencilerinin hafızasında yer ettiğini kaydederek, şöyle dedi:

"O döneme ilişkin çok iyi hatırladığım öğrencilerim var. 2 kız öğrencim vardı. Kız öğrencilerin o dönemde okula gitmesi sorun olduğu için kendi çabalarımla bu öğrencileri okula kazandırmıştım. Bölgedeki yatılı bölge okullarından da okulumuza gelenler olmuştu. Yaklaşık 40 öğrencim vardı. Yeni kayıt yaptıran 40 öğrencim de Türkçe bilmiyordu. Yatılı bölge okullarından gelen diğer öğrenciler Türkçe bilmeyen öğrencilere tercüman olmuştu. Onların da yardımı ile eğitimde hayli yol almıştık. İlkbahar geldiğinde çocuklara gazete bile okutmayı başarabildim."

- "Öğrencilerimle irtibatımı hiç kesmedim"

Uslanmaz, aradan geçen 44 yıl boyunca öğrencileri ile görüşmeyi sürdürdüğünü, bayramlarda, özel günlerde mektup ve tebrik kartı vesilesi ile görüştüklerini anlatarak, "Öğrencilerimle irtibatımı hiç kesmedim" dedi.

Telefonla görüştüğü öğrencilerinin kendisini görmek için köye davet ettiklerini ifade eden Uslanmaz, davet üzerine eşi ile 44 yıl önce görev yaptığı köyü ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Uslanmaz öğrencileri tarafından büyük bir sevgi ile karşılandığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimi gördükten sonra buradan ayrılmak istemiyorum. Beni çok büyük bir sevgi ve saygı ile karşıladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu duyguyu yaşamak çok büyük bir mutluluk, Allah herkese yaşatsın. Öğrencilerimin arasında kaybettiklerimiz de olmuş. Onlar için çok üzüldüm. Öğrencilerime Allah'tan rahmet diliyorum. Ben bu köy halkını Güneydoğu insanını çok seviyorum. Buradan hiç gitmek istemiyorum."

- "İyi günümüzde de kötü günümzde de yanımızda"

Hüseyin Uslanmaz'ın öğrencilerinden emekli öğretmen Yusuf Kurtuluş, Uslanmaz'ın kendisinde büyük emeği olduğunu, bu nedenle daha önce kendisini Adapazarı'nda ziyaret ettiğini söyledi.

Öğretmeni Uslanmaz ile dört gün geçirmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Kurtulmuş, "Öğretmenime baktıkça geçmişimi hatırlıyorum. Geçen güzel günleri yad ediyorum. Kendisine bize verdiği emekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Uslanmaz'ın öğrencilerinden çiftçi Hacı Hamit Kuzu ise öğretmeni Uslanmaz'ı karşısında gördüğünde yaşadığı duyguları ifade edecek kelime bulamadığını belirtti.

Bu ziyaretten dolayı Uslanmaz'a teşekkür eden Kuzu, en kısa zamanda öğretmenleri Uslanmaz'ı yaşadığı Adapazarı'nda ziyaret etmek istediklerini anlattı.

Uslanmaz'ın bir süre önce babasını kaybeden öğrencisi Hacı Ali Ayhan da 44 yıl aradan sonra öğretmeninin taziyesi için kendisini ziyaret ettiğini belirtti.

Acılı gününde gerçekleştirilen bu ziyaretin kendisini duygulandırdığını anlatan Ayhan, "Allah kendisinden razı olsun. İyi günümüzde de kötü günümüzde de yanımızda" diye konuştu.

öğrenciler öğretmenin elini öperken çekilen görüntüler

öğretmen Hüseyin Uslanmaz konuşması

öğrenci yusuf kurtuluş konuşması

öğrenci hacı hamit kuzu konuşması

öğrenci hacı ali ayhan konuşması

öğrenci süleyman ayhan konuşması

öğrenciler öğrencilerle muhabet ederken çekilen görüntüler

öğretmen öğrencilerle köyü dolaşırken ve çay ikramı yapılırken çekilen görüntüler

eski okulun yerini ve şimdi yerine yapılan okulu ziyaret ederken çekilen görüntüler

detaylar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vefakar Öğretmenden 44 yıl önce öğretmenlik yaptığı köye ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement