Venezuela'daki Gösterilere, Almanya'da Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Venezuela'daki Gösterilere, Almanya'da Destek Eylemi

Venezuela\'daki Gösterilere, Almanya\'da Destek Eylemi

Venezuela'da devam eden yönetim karşıtı gösteriler, Almanya'nın Frankfurt kentinde bir grup tarafından desteklendi.

22.02.2014 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela'da devam eden yönetim karşıtı gösteriler, Almanya'nın Frankfurt kentinde bir grup tarafından desteklendi.

Venezuela'da 12 Şubat'ta başlayan yönetim karşıtı gösteriler, dünyada da yankı bulmaya başladı. Almanya'nın Frankfurt kentindeki Zeil Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, Venazuela'da yaşanan olayları protesto etti.

Slogan atan ve marş söyleyen göstericilerin arasında çocuklar da yer aldı.

AA muhabirine konuşan göstericilerden Maria Delgado, Venezuela'daki halkın, özellikle de öğrencilerin, medya sansürünü, hükümetin düşünce özgürlüklerini kısıtlamasını ve ekonomi politikalarını protesto etmek sokaklara döküldüklerini söyledi.

İnsanların süt, bebek maması ve temel gıdaları alabilmek için uzun kuyruklarda beklediğini ifade eden Delgado, "Asıl problem, polis ve hükümete bağlı bazı silahlı gruplar bu gösterileri durdurmak için şiddet kullanıyor. Birçok insan yaralandı, birçok öğrenci ve sivil de öldürüldü. Ancak buna rağmen insanlar sokağa çıkmaya devam ediyor, hapse atılan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istiyor" dedi.

-" Polis insanları öldürüken televizyonlar paparazzi programı yayınlıyorlar"

Diğer bir gösterici Paula Romer ise Venezuela'da yaşanan olayları protesto etmek için toplandıklarını ve polisin ülkede göstericilere karşı aşırı güç kullanarak, 10 kişinin ölümüne sebep olduğunu söyledi.

Venezuela'da olup bitenin ülke dışına aktarılmasının engellendiğiniı ifade eden Romer, "Bugün Venezuela'da hiçbir kanal ülkede ne olduğunu yansıtmıyor. Polis insanları öldürürken televizyonlar paparazi programı yayınlıyorlar. Biz de ülkede neler olduğunu oradaki ailelerimizin bize gönderdiği fotoğraflardan anlıyoruz" diye konuştu. - Hessen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Venezuela'daki Gösterilere, Almanya'da Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement