Viranşehir Çadır Kentte 18 Bin Suriyelinin 4 Yıldır İhtiyaçları Karşılanıyor - Son Dakika
Güncel

Viranşehir Çadır Kentte 18 Bin Suriyelinin 4 Yıldır İhtiyaçları Karşılanıyor

Viranşehir Çadır Kentte 18 Bin Suriyelinin 4 Yıldır İhtiyaçları Karşılanıyor

Bir çok dünya ve Avrupa ülkesi, son dönemlerdeki Suriyeli mültecilerin sığınma taleplerine sıcak bakmazken, Şanlıurfa’nın Viranşyehir ilçesindeki çadır kentte 18 bin Suriyeliye 4 yıldır bakılıyor.

12.11.2015 11:10

Bir çok dünya ve Avrupa ülkesi, son dönemlerdeki Suriyeli mültecilerin sığınma taleplerine sıcak bakmazken, Şanlıurfa'nın Viranşyehir ilçesindeki çadır kentte 18 bin Suriyeliye 4 yıldır bakılıyor.

2011 yılında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Mülteciler, AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama tesislerinde 24 saat verilen hizmetle barındırılıyor. Çadırkentte kalan yaklaşık 18 bin Suriyelinin sağlıktan, yiyecek, giyecek ve eğitime kadar her türlü ihtiyacı düşünülerek, ihtiyaçları temin ediliyor. Çadır kentte gıdadan giyime, battaniye ve yorgana kadar tüm ihtiyaçlarının karşılandığı çadırkentteki, 8 yataklı hastanede her gün yaklaşık 500 Suriyeli hasta sağlık hizmeti alıyor. AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisi Kamp Müdürü Zeki Kaya, hastanede nöbetleşe ve aralıksız hizmet verildiğini vurguladı. Hastanenin Genel cerrahi Uzmanı Gökhan Sarıtaş, 8 Yataklı Sahra Hastanesinin faaliyete girmesi ile hastaların çadırkentteki hastanede tedavi edildiği ifade etti Viranşehir ilçe kaymakamı Dr Huzeyfe Citer ise çadır kentteki hizmetlerle Türkiye'nin dünyaya insanlık dersi verdiğini ifade etti.

Citer, "Devletimizin Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımların ne kadar mühim olduğunu Akdeniz'de her gün boğularak vefat eden sığınmacılara bakarak görebiliriz. Gerek Çadırkentlerde, gerekse Çadırkent dışında kalan Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık. Onlara kucak açtık. Tarih bizleri millet olarak başta Suriyeli Iraklı ve Ezidi sığınmacılar nasıl sahip çıktığımızı yazacaktır. 2011 yılından itibaren 20 bin kişilik Çadırkenttimizde Suriyeli sığınmacılara kesintisiz bir şekilde sağlık hizmetleri veriyor. Yatması gerek hastalar 8 Yataklı Çadırkent Hastanemizde yatıyor. Çok acil vakalarda hastanemizde ameliyatlar da yapabiliyoruz. Şimdiye kadar birçok acil vaka burada yapılan ameliyatlar neticesinde hasta sevk edilmeden şifa bulabilmiştir. Durumu daha ağır olan hastalar ise ilçe merkezine yada İl'deki hastanelere doktorlarımızın kanaatine göre sevk ediliyor. Hafta'da bir kez Çadırkenten otobüsle Şanlıurfa Devlet hastanesine hasta götürüyoruz. Suriyeli sığınmacılar buradaki polikliniklerden faydalanabiliyor. Bu imkanların farkında olan Suriyeliler ise her fırsatta Türkiye'ye ve minnet duyuyor "diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Viranşehir Çadır Kentte 18 Bin Suriyelinin 4 Yıldır İhtiyaçları Karşılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement