Viyana'daki Suriye Toplantısından İstişarenin Sürmesi Kararı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Viyana'daki Suriye Toplantısından İstişarenin Sürmesi Kararı Çıktı

Viyana\'daki Suriye Toplantısından İstişarenin Sürmesi Kararı Çıktı

Dha DIŞ HABER- Viyana'daki Suriye toplantısından istişarenin sürmesi kararı çıktı (2) -Toplantıdan Esad hakkında ise uzlaşı kararı çıkmadı İhsan EKİCİ- Özge DÜZGÜNVİYANA, (DHA)- Viyana'da aralarında Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun da bulunduğu 4 ülke bakanlarının bir araya geldiği Suriye toplantısından istişarelerin sürmesi kararı çıktı.

23.10.2015 20:04

Dha DIŞ HABER- Viyana'daki Suriye toplantısından istişarenin sürmesi kararı çıktı (2)

-Toplantıdan Esad hakkında ise uzlaşı kararı çıkmadı

İhsan EKİCİ- Özge DÜZGÜNVİYANA, (DHA)-

Viyana'da aralarında Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun da bulunduğu 4 ülke bakanlarının bir araya geldiği Suriye toplantısından istişarelerin sürmesi kararı çıktı.

Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr yaptığı açıklamada, Rusya, ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin Suriye konusunda istişarelere devam kararı aldığını belirtti. Cübeyr, Esad'ın geleceği konusunda ise herhangi bir görüş birliği sağlanamadığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun da katıldığı toplantıda Suriye'nin geleceği konuşuldu.

Viyana'da Hotel Imperial'de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov öncelikle ikili görüşme gerçekleştirdi. Sonrasında ise toplantıya Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr katıldı. Suriye'deki rejimin kademeli olarak Esadsız geçişe hazırlanması için ABD 6 aylık bir süre önermişti. Rusya kanadı ise Esad ve ailesinin yargılanma koşullarının belli olmasını talep ederek, Esad'ın kaderine Suriye halkının düzenlenecek olan seçimlerle karar vermesini istedi. Suriye lideri Beşar Esad birkaç gün önce Rus Lider Putin ile görüşmüştü.

Düzenlenen toplantıdan bugün Esad konusunda bir karar çıkmazken, görüşmelerin devam etmesi üzerinde anlaşıldı. Suriye'de devam eden iç savaş ve süregelen kaos ortamında bazı analistler ve diplomatlar Putin'in Esad'ın süre gelen tutumunu değiştirebileceğini öne sürüyor. Kerry ise Salı günü Berlin'de katıldığı toplantıda Suriye'deki çözümün önündeki tek engelin Esad'ın kendisi olduğunu söylemişti. Cuma günü Moskova'da düzenlenen toplantıda konuşan Putin'in sözcüsü Dmitry Pescow ise Esad'ın tüm süreçlerin merkezinde olduğunu belirterek, Esad ile uzlaşmanın gerekli olduğunu kaydetmişti.

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Viyana'daki Suriye Toplantısından İstişarenin Sürmesi Kararı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement