"Yabancı Dilde En İyi Film" Adayları Gösteriliyor - Son Dakika
Güncel

"Yabancı Dilde En İyi Film" Adayları Gösteriliyor

"Yabancı Dilde En İyi Film" Adayları Gösteriliyor

İstanbul Modern Sinema'da "Yabancı Dilde En İyi Film" adayları gösteriliyor

02.01.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Oscar'ın Yabancıları"

İstanbul Modern Sinema, Sinema Sponsoru D-Smart'ın katkılarıyla Oscar heyecanı yaklaşırken, Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday olan filmleri anımsatmak istiyor. Oscar'ın Yabancıları başlıklı program, 16 Ocak Perşembe günü açıklanacak bu çekişmeli yarışta adı öne çıkan 10 filmden oluşuyor. 9-19 Ocak tarihleri arasında gösterime sunulacak programdaki filmler Oscar adayı olmalarına rağmen aslında Hollywood kulvarının dışında, dünya festivallerinde başarılı olmuş, farklı diller ve kültürlerden filmlerin bir araya geldiği bir kategoriyi temsil ediyor.

Programda bu yıl Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülüne adaylık için başvuran 76 ülke filminden kısa listeye seçilen 9 filmden üçü; Karlovy Vary Film Festivali'nde Kristal Küre kazanan Macaristan'dan Janos Szazs'ın Not Defteri, 2013 Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış bölümünde Özel Jüri Ödülü'ne layık görülen Filistin'den Hany Abu- Assad'ın Ömer ve Berlin'de Panorama İzleyici Ödülü'nü değer bulunan Belçika'dan Felix Van Groeningen'in Kırık Çember isimli filmleri gösterilecek. Programda ayrıca Romanya'nın adayı Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ve FIPRESCI ödülünü kazanan Calin Peter Netzer'in Çocuk Pozu, Oscar ödüllü İranlı ilk yönetmen Asghar Farhadi'nin son filmi ve Berenice Bejo'ya 2013 Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Geçmiş, 2013 Cannes Film Festivali'nde Altın Kamera ödülüne layık görülen Singapur adayı Anthony Chen'in Ilo Ilo, prömiyerini yaptığı Sundance Film Festivali'nden İzleyici Ödülü ile dönen, yılın çok tartışılan filmlerinden Sean Ellis'in Metro Manila, 2012 Rotterdam Film Festivali'nde FIPRESCI Ödülü alan Kleber Mendonça Filho'nun Komşu Sesler, Karlovy Vary Film Festivali'nde Özel Mansiyon Ödülü alan Ektoras Lyzigos'un Kuş Yemi Yiyen Oğlan ve 2013 Berlin Film Festivali'nde En İyi İlk Film Ödülü'nü alan Avustralya'dan Kim Mordaunt'un Roket isimli filmleri yer alıyor.

İstanbul Modern Sinema bilet ücretleri 9 TL. Müze ziyaretçileri ile İstanbul Modern üyelerine ve Perşembe günleri ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yabancı Dilde En İyi Film' Adayları Gösteriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement