Yabancı Yayın Kuruluşları RTÜK'ten Lisans Alacak - Son Dakika
Güncel

Yabancı Yayın Kuruluşları RTÜK'ten Lisans Alacak

Yabancı Yayın Kuruluşları RTÜK\'ten Lisans Alacak

RTÜK yabancı yayın kuruluşları için uygulanacak "yargı yetkisi" kavramının esaslarını belirlemek ve uygulamada ortaya çıkabilecek yorum farklılıklarının giderilmesi amacıyla "Yurt Dışı Kaynaklı Radyo ve Televizyon Yayınları Yönergesi" hazırladı...

27.03.2012 10:02

RTÜK yabancı yayın kuruluşları için uygulanacak "yargı yetkisi" kavramının esaslarını belirlemek ve uygulamada ortaya çıkabilecek yorum farklılıklarının giderilmesi amacıyla "Yurt Dışı Kaynaklı Radyo ve Televizyon Yayınları Yönergesi" hazırladı RTÜK yabancı yayın kuruluşları için uygulanacak "yargı yetkisi" kavramının esaslarını belirlemek ve uygulamada ortaya çıkabilecek yorum farklılıklarının giderilmesi amacıyla "Yurt Dışı Kaynaklı Radyo ve Televizyon Yayınları Yönergesi" hazırladı.

Yönerge yurt dışı kaynaklı radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayınların Türkiye'ye yönelik olarak yayınlanmasına ve bu yayınların alınarak ve içeriğinde değişiklikler yapılmak suretiyle Türkiye'den izlenebilecek şekilde yeniden yayınlanmasına ilişkin uygulama usul ve esaslarını belirledi.

Yönerge Türkiye'nin yargı yetkisine tabi kabul edilecek medya hizmet sağlayıcı kuruluşları kapsadı. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti'nin yargı yetkisinde olduğu belirlenen ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ait uydulardan ve kablo ortamından kapasite kullanarak Türkiye'ye yönelik yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşların RTÜK'ten yayın lisansı almaları, Üst Kurul mevzuatında öngörülen diğer yükümlülükleri yerine getirmeleri ve ticari iletişim gelirlerinden Üst Kurul payını ödemeleri gerekecek.

Bu kapsamda olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşların yayınları, RTÜK'ten lisans almadan yayın yaptıkları tespit edilirse durdurulacak, durdurmayanların yayın lisansları iptal edilecek.

Türkiye'ye ait uydulardan ve kablo ortamından kapasite kullanarak Türkiye'ye yönelik yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarının yayınları, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar ve 6112 sayılı RTÜK yasasında yer alan yayın ilkelerine aykırı olursa durdurulacak. Yayını durdurmayan işletmecinin yayın iletim yetkisi iptal edilecek.

-DEĞİŞTİRİLEN PROGRAMLARI DA KAPSIYOR-

RTÜK yönergesine göre, yabancı medya kuruluşu tarafından yayınlanan radyo, televizyon veya isteğe bağlı yayınların alınarak ve ticari iletişim yayınları da dahil ilave program koymak suretiyle yayın içeriğini değiştirerek Türk uydu ve kablo sisteminden tekrar yayınlamak için, yayını yapacak kuruluş ana kuruluşla ilgili RTÜK'ten yayın lisansı alacak. Ticari iletişim gelirlerinden de Üst Kurul payını ödemesi gerekecek. Bu koşulun yerine getirilmemesi durumunda da yayın durdurma ve yayın iletim yetkilerinin iptali gündeme gelecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yabancı Yayın Kuruluşları RTÜK'ten Lisans Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement