Yakınları Hemşireyle Tartışan Hasta Taburcu Edildi İddiası Şanlıurfa'da, Oyun Oynarken Sapanla... - Son Dakika
Güncel

Yakınları Hemşireyle Tartışan Hasta Taburcu Edildi İddiası Şanlıurfa'da, Oyun Oynarken Sapanla...

Yakınları Hemşireyle Tartışan Hasta Taburcu Edildi İddiası Şanlıurfa\'da, Oyun Oynarken Sapanla...

Karşıyaka Mahallesi'nde oturan 7 yaşındaki Semra Aslan, geçen cumartesi günü sokakta oyun oynarken bir arkadaşının sapanıyla attığı taşın gözüne isabet etmesiyle yaralandı.

18.02.2012 16:19

Karşıyaka Mahallesi'nde oturan 7 yaşındaki Semra Aslan, geçen cumartesi günü sokakta oyun oynarken bir arkadaşının sapanıyla attığı taşın gözüne isabet etmesiyle yaralandı. Ailesi tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen küçük Semra, acil serviste yapılan müdahale sonrası Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Göz Servisi'ne sevk edildi. Servise yatırılarak tedavisine başlanan ve 'Hifema' teşhisi konan Semra'nın gözünün önünde kan çökmesi olduğu söylenerek, başının sabit tutulması uyarısında bulunuldu.

3 DEFA ODASI DEĞİŞTİRİLDİ İDDİASI

İlaç tedavisi uygulanan Semra Aslan'ın yakınları, küçük kızın başının sabit tutulmasına ilişkin doktor uyarısına rağmen servis hemşiresi L.G.'nin hastanede bulundukları 6 günlük süre içerisinde 3 kez odasının değiştirildiğini iddia etti. Doktor tavsiyesine rağmen nin kasıtlı olarak odalarının değiştirildiğini ileri süren Semra Aslan'ın yakınları, tartıştıkları için bu şekilde davrandıklarını öne sürdükleri hemşire L.G. hakkında Sağlık Bakanlığı'na internet üzerinden şikayette bulundu.

"APAR TOPAR TABURCU EDİLDİK"

Aslan ailesinin yakınları dün öğleden sonra yine odalarının değişmesi üzerine hemşire L.G.'yi, serviste görevli doktorlara şikayet etti. İddiaya göre şikayetin ardından hemşire ile görüşen doktorlar, Semra Aslan'ın taburcu edilmesini kararlaştırdı. Taburcu edildiklerini öğrenince şoke olan aile, hasta yatışı yapılacağı için hemen çıkmaları istendiği için hastaneden ayrıldı. Soğuk havada hastane önünde gazetecilere yaşadıklarını anlatan küçük Semra'nın ağabeyi Abdülkadir Aslan, "Kardeşim 6 gündür burada tedavi görüyordu. Doktorlar, tedavisinin iyi gittiğini söylüyordu. Doktorlar bize göz tansiyonu yükseldiği ve gözünün önündeki kan çökmesinden dolayı kardeşimin başının sabit tutulması gerektiği söylendi. Ama serviste bir hemşire sürekli kardeşimin yerini değiştirdi. Kendisine durumu anlatmamıza rağmen 6 günde 3 kez odamız değiştirildi. Bugün de doktora şikayete gidip, tepki gösterince kendimizi dışarıda bulduk" dedi.

ANNE: KIZIM KÖR OLURSA SORUMLUSU HEMŞİREDİR

9 çocuk annesi Şadiye Aslan da, haklarını aradıkları için kapı dışarı edildiklerini ileri sürüp, Semra'nın gözünün kör olması durumunda tek sorumlunun hemşire olacağını söyledi. Maddi durumları iyi olmadığı için başka bir hastaneye gidemediklerini anlatan anne Şadiye Aslan, "Doktor ne dediyse onu yapmaya çalışıyorduk. Doktor başını oynatmayın dedi ama hemşire sürekli odamızı değiştirdi. Şikayet edince de, hemşire kızımı kapı önüne koydu. Kızım şimdi görmüyor. Benim kızım kör olursa bunun sorumlusu hemşiredir. Bunun hesabını ondan soracağım" diye konuştu.

BAŞHEKİM: YER SIKINTISI VAR

Yaşananların ardından gazetecilerin görüştüğü Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Can Kürkçüoğlu ise, hasta yakınları ile serviste görevli hemşire ve doktor arasında tartışma yaşandığını ancak taburcu edilme işleminin kasıtlı olmadığını ileri sürdü. Hastanenin 294 yatak kapasitesi bulunduğunu ancak yoğunluk nedeniyle yer sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Başhekim Kürkçüoğlu, "Hastanın yatmış olduğu odaya başka bir hastanın yatışı yapıldığı için hasta yakınları ile hemşire arasında tartışma çıkmış. Bunun üzerine hastanın yeri değiştiriliyor. Fakat aile itiraz edip tartışmayı sürdürmesi, hastanın da ilaç tedavisi görmesinden dolayı taburcu edilmesi uygun bulundu" dedi.

Tedavileri tamamlanmadan taburcu edildiklerini iddia eden küçük kızın yakınları, hafta içerisinde yaşananlara ilişkin hemşire ve hastane yönetimi hakkında savcılığa şikayette bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

-----------------------------

Acil servis önünde bekleyen Aslan ailesi

Hastanede yaşanan olayı anlatan ağabey Abdulkadir Aslan

Anne Şadiye Aslan'ın konuşamsı

Çorapsız soğuktan üşüyen küçük kız

Parmakla gösterilen sayıları fark edemeyen küçük kız

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber - Kamera: Ali LEYLAK - Şanlıurfa - DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yakınları Hemşireyle Tartışan Hasta Taburcu Edildi İddiası Şanlıurfa'da, Oyun Oynarken Sapanla... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement