Yalovalı Minibüsçüler Yol Kapattı - Son Dakika
Güncel

Yalovalı Minibüsçüler Yol Kapattı

Yalovalı Minibüsçüler Yol Kapattı

Yalova Belediyesi tarafından Çınarcık ve Armutlu yönünden gelen yolcu minibüslerinin şehir içine girmeyip alternatif çevre yolunu kullanmaları yönünde karar almasına tepki gösteren minibüsçüler, Yalova'nın en işlek caddesini trafiğe kapattı.

10.01.2013 12:52

Yalova Belediyesi tarafından Çınarcık ve Armutlu yönünden gelen yolcu minibüslerinin şehir içine girmeyip alternatif çevre yolunu kullanmaları yönünde karar almasına tepki gösteren minibüsçüler, Yalova'nın en işlek caddesini trafiğe kapattı. Polisle karşı karşıya gelen minibüsçüler belediye önünde slogan attı.

Çınarcık ve Armutlu yönünden gelen minibüslerin şehir içine girmeyerek alternatif çevre yolundan şehirlerarası otobüs terminaline gitmelerini öngeren karar tepkiye sebep oldu. Bu kararı protesto eden yaklaşık 250 minibüsçü önce terminalde toplandı. Ardından minibüsleri ile şehir içine yönelen sürücülerin önünü Tonami Meydanı'nda polis ekipleri kesti. Şehir içine girmelerine izin verilmeyen minibüsçüler buna rağmen Yalı Caddesi'nden girerek yolu trafiğe kapattı. Polis ve minibüsçüler arasında yaşanan gerginliğe müdahale etmek için bölgeye çevik kuvvet ekipleri çağrıldı. Biber gazı ile gelen ekipler minibüsçüleri dağılmaları için defalarca ikaz etti.

Minibüsçüler yolu yaklaşık 45 dakika kapattıktan sonra araçlarını yol kenarlarına çekerek caddeyi tekrar trafiğe açtı. Ardından toplu halde Yalova Belediyesi'ne yürüyen minibüsçüler belediyeye tepki gösterdi. Çınarcık Şoförler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Abdullah Gencer, "Bizim davamız ekmek davası. Yalova Belediyesi, neye istinaden yaptığını bilmediğimiz şekilde güzergahımızı değiştirdi. Bu karar hem bizi, hem de Yalova esnafını mağdur ediyor. Biz bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz esnafların taleplerini dinledi. Esnafın taleplerini not eden Yılmaz, konuyu Belediye Başkanı Yakup Koçal'a ileteceğini dile getirdi. Minibüsçü esnafı daha sonra eyleme son verdi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalovalı Minibüsçüler Yol Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement