Yangın Kısmen Kontrol Altında - Son Dakika
Güncel

Yangın Kısmen Kontrol Altında

Yangın Kısmen Kontrol Altında

Kumluca'da yerleşim yerleri içinde yangın dehşeti (EK)YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDAAntalya'nın Kumluca İlçesi'nde iki önemli tatil noktası Adrasan ve Olympos'a giden dağ yolunun üst tarafında bulunan Erentepe Mahallesi'nde öğle saatlerinde başlayan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

24.06.2016 22:16

Kumluca'da yerleşim yerleri içinde yangın dehşeti (EK)

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde iki önemli tatil noktası Adrasan ve Olympos'a giden dağ yolunun üst tarafında bulunan Erentepe Mahallesi'nde öğle saatlerinde başlayan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Havadan helikopterler ve amfibik uçakla karadan ise arazözlerle müdahale edilen yangın iki noktada devam ederken Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, saat 20.00 itibariyle yangının kısmen kontrol altına alındığını, söndürme ve soğutma çalışmalarını devam ettiğini söyledi. Türk, yangının yaklaşık 50 hektarlık bir alanda etkili olduğunu kaydetti.

5 EV, 1 AHIR DA KÜL OLDU

Öğle saatlerinde başlayan yangın zaman zaman sert esen rüzgarın etkisiyle büyürken, kısa sürede yerleşim yerlerini de tehdit etti. Yangında ilk belirleme göre 5 ev, 1 ahır tamamen kül oldu. Yanan evlerin boş olması sayesinde can kaybı yaşanmadı. Seraların da zarar gördüğü yangında mahallenin elektrik, su ve telefon altyapısı tamamen çöktü, ağaçlarla birlikte elektrik ve telefon direkleri de yandı.

MAHALELİNİN İHMAL İDDİASI

Mahalleli, rüzgarın hızını artırması ve elektrik tellerini birbirine sürtmesiyle çıkan kıvılcımların yangına neden olduğunu iddia etti. Erentepe'nin geçmiş yıllarda da benzer sıkıntılar yaşadığını anlatan mahalleli, 'Kaç kez uyarmamıza rağmen herhangi bir önlem alınamadıö dedi. Yangının evlere sıçradığı noktada ise vatandaşlar ekiplerin zamanında müdahale etmediğini öne sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yangın Kısmen Kontrol Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement