Yaptırdığı Okulu Ziyaret Edip, Karne Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Yaptırdığı Okulu Ziyaret Edip, Karne Dağıttı

Yaptırdığı Okulu Ziyaret Edip, Karne Dağıttı

Sertab Erener'in prodüktör yeğeni Tolga Erener, öğrencilere karnelerini dağıttı.

14.06.2013 18:51  Güncelleme: 09:06

Hakkarı'nin Şemdinli İlçesi'nin Beyyurdu köyünde 3 yıl önce yaptırdığı okulu ziyaret eden ünlü sanatçı Sertab Erener'in prodüktör yeğeni Tolga Erener, öğrencilere karnelerini dağıttı. Erener, herkesin istediği gibi eğitim görmesini istediğini belirterek, "Herkes inşallah kendi dilinde eğitim görür. Türkçe de eğitim görür, Kürtçe de eğitim görür" dedi.

Şemdinli İlçesi'ne bağlı Beyyurdu Köyü'nde Şemdinli eski Emniyet Müdürü Aytekin Uyar'ın eşi Tuğba Uyar'ın girişimleri sonucu sanatçı Sertab Erener'in yeğeni Tolga Erener, babası Dündar Erener adına yaptırdığı okulu 3 yıl sonra ziyaret ederek öğrencilere karne dağıttı. Şemdinli ilçesine gelen Tolga Erener, Şemdinli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ile birlikte Beyyurdu köyüne gelerek köylülerle görüştü. Erener karne dağıtmanın mutluluk verici olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Biz şanslıyız. Çocuklar okusun, eğitim alsınlar ki; meslek sahibi olsunlar. Herkes 'doktor olmak istiyorum' diyor. İnşallah herkesin istediği olur. Herkes inşallah; ister batıda ister doğuda istedikleri bir yerde okurlar. Eğitim şart. Savaşı sadece eğitim bitirir diye düşünüyorum. İnşallah herkes eşit eğitim görür. Herkes istediği gibi eğitim görür. Herkes inşallah kendi dilinde eğitim görür. Türkçe de eğitim görür, Kürtçe de eğitim görür. Sonuçta çocuklar ailelerin yanında kendi dillerinde konuşup burada başka bir dilde eğitim görüyorlar. İnşallah hem Türkçe hem de ana dillerinde eğitim görür daha iyi yerlere gelirler." - Hakkari/ Şemdinli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaptırdığı Okulu Ziyaret Edip, Karne Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement