YASED, 2023 Hedefleri İçin BİT Seferberliğine Çağrı Yaptı - Son Dakika
Güncel

YASED, 2023 Hedefleri İçin BİT Seferberliğine Çağrı Yaptı

YASED, 2023 Hedefleri İçin BİT Seferberliğine Çağrı Yaptı

YASED aynı zamanda oturum kapsamında düzenlediği panelde "Yeni Nesil İpek Yolunun Merkezi: Türkiye 2023" konusunu da ele aldı.

13.09.2012 12:23

YASED, BİT sektörünün ekonomik ve sosyal kalkınmaya etkisine ilişkin farkındalığı artırmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için ele alınması gerekli önemli konulara dikkat çekmek üzere hazırladığı "2023 Hedefleri Yolunda Bilgi ve İletişim Teknolojileri Raporu"nu katılımcılarla paylaştı.

YASED bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi ve İletişim Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Koç Holding Stratejik Planlama Koordinatörü Dr. Murad Ardaç'ın rapor sunumunu gerçekleştirdiği panel, Samsung Türkiye HHP Grup Direktörü Selçuk Mirza, IBM CFO'su Selim Taşo ve GSMA'dan Adam Denton'un katılımıyla gerçekleşti. Panelin moderatörlüğünü ise Netaş CEO'su ve YASED Yönetim Kurulu Üyesi C. Müjdat Altay üstlendi.

Rapor Türkiye'de BİT sektörünün büyüme potansiyeline dikkat çekti…

Dünyanın 17'inci büyük ekonomisi olan Türkiye'nin gerek nüfus gerekse ekonomik büyüklük açısından dünyadaki payının %1 olduğunun belirtildiği raporda, Türkiye BİT sektörünün dünyadaki payının %0,7 olmasının ve diğer yapısal göstergelerin, sektörün ülkemizdeki büyüme potansiyeline işaret edildi.

BİT sektörünün bireyselden kamuya uzanan çok yaygın bir kullanım alanına sahip olduğunun altını çizen YASED BİT Çalışma Grubu Başkanı Dr. Murad Ardaç "BİT değer zincirindeki 1 birimlik büyüme sonucunda; ekonomide verimlilik, inovasyon, rekabetçilik ve sürdürülebilirliğin artması yoluyla 1,8 birimlik büyüme sağlanıyor. 2011'de 30 milyar USD'lik bir ciro yaratan sektörün devletin koyduğu 160 milyar USD'lik 2023 hedefini yakalaması için bugüne kadar sürdürdüğü büyümeyle devam etmesi yeterli değil. Genişbant erişimin yaygınlaştırılması, FATİH, kamu alımlarının artması, iletişim vergilerinin düşürülmesi, yazılım korsanlığına karşı önlem alınması, "Bulut" bilişim stratejisi gibi öngörülebilen projeler, etkin olarak uygulansalar bile 2023'de varılacak nokta 120 milyar USD ile hedefin gerisinde kalabilir." dedi.

BİT seferberliği ilan edilmeli

Murad Ardaç ayrıca, 2023 hedefine ulaşabilmek için, sektör oyuncuları ve kullanıcılarının dile getirdikleri sorun ve engellerin çözümü ve tespit edilen alanlarda, aşamalı iyileştirmelerin ötesinde "odaklı bir BİT Seferberliği" ilan edilmesini önerdi. Öte yandan, YASED BİT Çalışma Grubu olarak ön görülebilir ve sürdürülebilir bir yatırım ortamı için 61. Hükümet Programı'nda da yer aldığı üzere; ArGe ve yenilik alanında özel sektörle yakın çalışarak bilgi ve teknolojinin ürüne dönüşmesine katkıda bulunulması gerektiğini düşündüklerini de belirtti.

Büyük bir katılıma sahne olan YASED oturumu 13 Eylül Perşembe günü 12.00-13.00 saatleri arasında Cibali Salonu'nda gerçekleştirildi.

Türkiye'nin yanı sıra çevre ülkelerden iş insanlarını bir ticaret sinerjisi içerisinde bir araya getiren ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi'12, "Buluşturma Eşleştirme Toplantıları" ile daha fazla iş birliği kurulmasını teşvik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YASED, 2023 Hedefleri İçin BİT Seferberliğine Çağrı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement