Erdemli'nin yaylalarındaki seralarda yetiştirilen domatesin kilosunun 2 liradan alıcı bulması üreticiyi sevindirdi.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yayla kesimlerinde bulunan seralarda yetişen domatesin kilosunun 2 liradan alıcı bulmasının, üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyled.
İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan ve "Yaylalık domates" olarak adlandırılan ürünün hasadına başlanıldığını belirten Şahin, şunları söyledi:
" Suudi Arabistan, Katar, Ürdün ve Irak gibi ülkelere domates ihracatımız başladı. İlçemizde yayla döneminde, 35 bin dönüm arazide yaklaşık 300 bin ton domates üretimi yapılmaktadır. Bu fiyatlar aynı seviyede devam ederse üreticimiz memnun olur."
Domates üreticisi Ahmet Çalışkaner de, 15 dönümlük arazide domates yetiştirdiğini belirterek, fiyatlarından memnun olduğunu ve sezonu da mutlu kapatmak istediğini belirtti.
Son Dakika › Güncel › Yaylalardan Domatesinin Yükdek Fiyatı Üreticiyi Sevindirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?