Yazar Kaplan, Cami Ve Gençlik İlişkisini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Yazar Kaplan, Cami Ve Gençlik İlişkisini Anlattı

Yazar Kaplan, Cami Ve Gençlik İlişkisini Anlattı

Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan, Şanlıurfa'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde konferans verdi.

17.10.2014 12:54

Şanlıurfa İl Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde personeline yönelik konferans düzenledi. Urfa city Avm Konferans salonunda düzenlenen Programa konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan Katıldı.

Konferans Eyyübiye İlçesine bağlı Abomor Camii İmam-Hatibi M. Fatih Kahvecibaşı'nın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, tüm din görevlilerinin haftasını kutladığını söyledi. Müftü Açık, "Cami ve Din görevlileri haftasını kutluyorum. Bu hafta önemli bir hafta Din görevlilerimizin hatırlanması, camilerimizin hatırlanması oldukça önemli" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü İhsan Açık'ın konuşmasının ardından Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan 'Cami ve Gençlik' konulu konferansını verdi. Kaplan sunumunda "Bu dünya'da yaşadığımızdan eminmisiniz? Bu çağ, bu dünya bizim kurduğumuz çağ mıdır. Sorularıyla sohbetine başlayarak bir zihin fırtınası başlattı. Cevap verenlere hayır cevap vermeyin sadece düşünün. Hayalleri olmayan toplumlar başkalarının hayallerini yaşamaktan kurtulamazlar. Ya iddialarınız olacak ya da başkalarına uyacaksınız" diyerek salona seslendi.

Kaplan konuşmasında olaylara çok materyalistçe bakıldığını da ifade ederek toplumların teşhis etmeden tedavi yapmaya, ezbere konuşmaya çabaladığını ifade etti.

Kaplan, "Müslüman haysiyetini koruyan ve haysiyetini çiğnetmeyen kişidir. Mümin emniyetini teminat altına alan kişidir. Batıda Hz. Peygambere saldırı vardır. Bunların omurgasında bu var. Batılılar neden Kur'ana değil Hz Peygambere saldırıyorlar. Peygamberi devre dışı bıraktığınızda din devre dışı kalır. Hz Peygamber boşuna gönderilmedi. Usul yoksa fusul vardır, sapma kopma vardır. Kuran kaynaktır, Sünnet ırmaktır Kuran okunmak içindir" diye konuştu.

Konferansa; Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin Ilcı, Halk Sağlık İl Müdürü, Dr Osman Koyuncu, İl Müftü Yardımcıları ,İlçe Müftüleri Şanlıurfa Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz ,İlâhiyat Fakültesi Öğretim Din Görevlileri ve Kuran Kursu Öğreticileri katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yazar Kaplan, Cami Ve Gençlik İlişkisini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement