Yeğenlerine Tecavüz Eden Amcaya 56,5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Yeğenlerine Tecavüz Eden Amcaya 56,5 Yıl Hapis

Yeğenlerine Tecavüz Eden Amcaya 56,5 Yıl Hapis

Erzurum'da 8 ve 10 yaşındaki erkek yeğenlerine tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Suat Darğa'ya 56,5 yıl hapis cezası verildi.

15.01.2013 13:53

Erzurum'da 8 ve 10 yaşındaki erkek yeğenlerine tecavüz ettiği iddiasıyla 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 33 yaşındaki Suat Darğa'ya 56.5 yıl hapis cezası verildi. Verilen cezaya sinirlenen sanığın kardeşleri, mahkeme heyetine hakeret ve küfür etti, adliye önünde nüfus cüzdanlarını yaktı.

Olay, 2009-2012 yılları arasında merkez Aziziye İlçesi'nde meydana geldi. M.D. ile Ö.D. geçen yıl Nisan ayında boşanma kararı aldı. Ailevi nedenlerle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Hizmet Birimi'ne başvuran Ö.D., kayınbiraderi Suat Darğa'nın, çocukları R.D. ile S.D.'ye birçok kez cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Hastane başhekimliğinin ihbarı üzerine gözaltına alınan amca Suat Darğa, 11 Mayıs günü 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Şimdi 14 yaşında olan yeğen R.D., sosyal hizmet uzmanı eşliğinde polis ve savcılıkta alınan ifadesinde, 3 yıl öce amcası Suat Darğa'nın kendisine birçok kez cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Küçük kardeşi 12 yaşındaki S.D. de, yine sosyal uzman eşliğinde alınan ifadesinde benzer suçlamada bulundu.

Çocukların annesi Ö.D., şikayetçi olurken, baba M.D., kardeşinden şikayetçi olmadı. Çocuklar, aileden alınarak Sosyal Hizmetler Kurumu yurduna yerleştirildi. 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından bugün 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan Suat D., kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Suat Darğa, "Allah'a and olsun ki ben böyle birşey yapmadım. İster inanırsınız ister inanmazsınız. Ama böyle birşey yapmadım" dedi.

Sanık avukatı Altay Onursal ise, Ö.D.'nin boşanmak için böyle bir iftara attığını öne sürerken, "Çocuklara ait raporda makatlarında çatlak ve fissür tesbit edilmiş ise de müvekkilimle ilgili kesin delil yoktur. Çocuklar, sosyal hizmetteki ifadelerinde annelerinin altlarına kaçırdıkları için makatlarına çubuk sokup, cinsel organlarını iple bağladıklarını söylemiştir. Komplo üzerine müvekkilim buradadır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Suat Darğa'ya yeğenleri R.D. ve S.D.'ye yönelik olarak yaptığı 'Nitelikli cinsel istismar suçundan' 41.5 yıl, her iki yeğeninine karşı 'kişi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan ise 15 yıl olmak üzere toplam 56.5 yıl hapis cezası verdi. Verilen karara tepki gösteren Suat Darğa'nın erkek kardeşleri Harun D. ile Soner D., mahkeme heyetine küfrederken, tehditte bulundu. Adliyeyi birbirine katan aileden Suat D.'nin ablası ise baygınlık geçirdi. Kardeşlerinin ambulansla hasteneye götürülüşü sırasında yine erkek kardeşler Harun D. ve Soner D., Mahkeme Başkanına küfür ve tehditler etti. Terör suçlularına bile bu kadar ceza verilmediği söyleyen kardeşler bu ülkenin vatandaşı olmak istemediklerini belirterek nüfus cüzdanlarını yaktı. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeğenlerine Tecavüz Eden Amcaya 56,5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement