Yemen'de Kolera Salgını Alarm Veriyor - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Kolera Salgını Alarm Veriyor

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Yemen'deki kolera vakasının ikiye katlanarak yıl sonuna kadar 600 bini bulacağını öngördü.

23.07.2017 14:57

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Yemen'deki kolera vakasının ikiye katlanarak yıl sonuna kadar 600 bini bulacağını öngördü.

ICRC'den yapılan yazılı açıklamada, Yemen'deki "eşi benzeri görülmemiş kolera salgınının alarm verici düzeyde artış gösterdiği" belirtildi.

Açıklamada, "ICRC uzmanları, Yemen'de şu anki şüpheli kolera vakasının ikiye katlanarak yıl sonuna kadar 600 bini bulacağını, yani her 45 Yemenliden birinin koleraya yakalanacağını öngörüyor." ifadeleri kullanıldı.

Yemen'de 3 milyon kişinin çatışmalar nedeniyle evlerini terk ettiği hatırlatılan açıklamada, ülkedeki 20 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğu bildirildi.

ICRC Başkanı Peter Maurer, bugünden itibaren 5 günlük ziyaret kapsamında Yemen'de Aden, Sana'a ve Taiz'e gidecek.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Yemen'deki kolera salgınında 27 Nisan'dan 19 Temmuz'a kadar hayatını kaybedenlerin sayısının bin 800'ü aştığını, şüpheli kolera vakasının ise 368 bini geçtiğini duyurdu.

DSÖ, her gün Yemen'de 5 bin kişinin kolera salgınına yakalandığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Kolera Salgını Alarm Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement