Yemen'deki Olaylar - Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan Sıkıntılar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar - Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan Sıkıntılar

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'den yapılan yazılı açıklamada ülkede hayat kurtaran malzemelerin ciddi şekilde azaldığı, laboratuvarların hastalıkların teşhisinde kullanılan hızlı tarama araç ve gereçleri ile tahlil tüplerinin tedarik edilmesinde zorluk yaşadığı ifade edildi.

22.12.2017 10:32

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'den yapılan yazılı açıklamada ülkede hayat kurtaran malzemelerin ciddi şekilde azaldığı, laboratuvarların hastalıkların teşhisinde kullanılan hızlı tarama araç ve gereçleri ile tahlil tüplerinin tedarik edilmesinde zorluk yaşadığı ifade edildi. Açıklamada 30 binden fazla sağlık çalışanının bir yıldan daha fazla süredir maaşlarını alamadığı ancak can kurtarmaya devam ettiği aktarıldı.

DSÖ Yemen Temsilcisi Nevio Zagaria, örgütün ülkedeki sağlık sisteminin çöküşünü önlemek için ortaklarıyla birlikte yoğun bir çalışma içinde olduğunu ancak milyonlarca Yemenlinin halen acil sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

DSÖ, kapılarını hastalara açık tutmak için 96 sağlık kuruluşuna 2017 yılında bin 500 tonluk ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu kaydetti.

Yemen\'deki Olaylar - Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan Sıkıntılar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan Sıkıntılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement