Türkiye'de 86 Bin Cami Var - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de 86 Bin Cami Var

Türkiye\'de 86 Bin Cami Var

Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak 86 bin caminin bulunduğu Türkiye'de nüfus yoğunluğuna göre en az caminin İstanbul'da olduğunu söyledi.

16.10.2014 14:28  Güncelleme: 14:16

Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Türkiye'de aktif durumda 86 bin cami olduğunu belirterek, "Daha da ihtiyaç var çünkü yeni yerleşim bölgesinde oturan insanlar ibadetlerini yapmak zorunda" dedi.

Kıyak, 86 bin caminin bulunduğu Türkiye'de nüfus yoğunluğuna göre en az caminin İstanbul'da olduğunu söyledi.

Cami sayısının diğer illerde yeterli olduğuna işaret eden Kıyak, "Ama tabii ki yeni yerleşim alanları oluşuyor. Bu tür yerlere mecbur cami yapılmak zorunda" diye konuştu.

Kıyak, bundan sonra yeni yerleşim bölgelerinde cami, okul ve sağlık ocağına yer ayrılacağını vurgulayarak, hükümetin başlattığı bu çalışmayı çok olumlu bulduklarını kaydetti.

İstanbul'daki bazı bölgelerde site içinde yaklaşık 10 bin kişinin kalabildiğine işaret eden Kıyak, "O sitede ne cami var, ne de mescit, hiçbir şey yok. Bu konuda bize çok şikayet geliyor. İnşallah bunlar da çözülecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'de aktif durumda 86 bin cami var" diyen Kıyak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Daha da ihtiyaç var çünkü yeni yerleşim bölgesinde oturan insanlar ibadetlerini yapmak zorunda. Evlerinde yapma şansı var ama tabii ki cemaatle ibadetin sevabı da büyük olduğu için insanlar cemaatle namaz kılmayı çok arzuluyor. Bir de şu var. İhtiyaç bulunmayan yerlere cami yapılmasına federasyon olarak kesinlikle karşıyız. İhtiyaç yok orada ama 'birileri var desin' diye cami yapanlara karşıyız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de 86 Bin Cami Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement