Yerel Gazetecilik Semineri Yalova'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Yerel Gazetecilik Semineri Yalova'da Başladı

Yerel Gazetecilik Semineri Yalova\'da Başladı

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği Yerel Gazetecilik Eğitim seminerlerinin 85'incisi, Yalova'da başladı.

13.03.2017 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği Yerel Gazetecilik Eğitim seminerlerinin 85'incisi, Yalova'da başladı.

Yalova'nın Termal İlçesi'ndeki Limak Otel'de başlayan seminere Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, TGC Başkanı Turgay Olcayto, KAS Türkiye Koordinatörü Bekir Öncel ile Bursa, Kocaeli, Yalova il ve ilçelerinden gazeteciler katıldı.

Program TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş'in açılış konuşmasıyla başladı. Güneş, ev sahipliğinden dolayı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a teşekkür etti. TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto ise, "85'inci Semineri Yalova'da yapmaktan dolayı ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara ve İstanbul'dan sonra en çok kaldığı yerdir Yalova. Özellikle Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a çok teşekkür ediyorum. Aşağı yukarı 81 ilin birçoğunu gezdik. Hem kuzeyde hem güneyde gitmediğimiz yer kalmadı. Üç beş ilimiz kaldı. Onları da bu yıl zannediyorum bitirmeye çalışacağız. Arkadaşlarımız sizlerle deneyimlerini paylaşıyor, hem de sizlerden pek çok şey öğreniyoruz. Türkiye'nin yerel çok ihtiyacı var. Bunu söylerken tabi bazı kirli siyasetçilerin yerel gazetecileri bölme yolunda çok büyük hoş olmayan çabaları var. Ama ne yapalım. Bu da Türkiye'nin bir gerçeği. Bunlara da katlanıyoruz. Biz yolumuzdan sapmadan çağdaş, demokratik, laik bir ülkenin gerçekleşmesi için her türlü çabayı kendimizce göstermeye çalışıyoruz. Şu anda cemiyetin 3 bin 884 üyesi var. Bu üyelerimizle birlikte aynı çaba için kenetlenmiş durumdayız" dedi.

GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEK

Bir dönem gazetecilik yaptığını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise mesleğin zorluklarını anlattı. Salman, "Gazetecilik çok zor bir meslek. Ulusalda yapmak zor ama yerelde yapmak çok daha zor. Ben bu mesleğin hem mutfağında bulundum hem de vitrininde bulundum. 99 sefer adam hakkında iyi haber yazarsınız ama bir defa olumsuz haber yazdığınızda 99'un hepsi gider ve size selam vermez. Yerel gazeteciliğin ulusal basından farkı bu seminerlerde ortaya çıkıyor. Şu anda Yalova'da 3 günlük gazete var. Ben bunda ne kadar emek olduğunu biliyorum. O yüzden gazetecilik mesleğini ilkeli ve dürüst yapanlara saygım sonsuz. Şimdi işin kolay tarafı olan internet gazeteciliği ortaya çıktı. Çok daha hızlı, çok daha kolay ve maliyeti düşük ama bizim derdimiz asıl gazeteleri yaşatmak olmalı" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkan Turgay Olcayto ve KAS Türkiye Koordinatörü Bekir Öncel'e Yürüyen Köşk maketi ve Atatürk'ün Yalova hatıralarını anlatan kitap hediye etti.

Açılış konuşmalarının ardından konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı oturumlar başladı. Seminerin bugünkü oturumlarında, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş 'Gazetecilikte örgütlenme ve dayanışma', Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı-Yazar Orhan Erinç, 'Haber Siyaset İlişkisi', Gazeteci-Yazar Altan Öymen 'Yasaklı dönemlerde gazetecilik', TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı 'Haber yazım teknikleri', TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar 'İnternet gazeteciliği', DHA Yeni Medya ve Projeler Direktörü Salih Zeki Sarıdanişment 'Ajans Haberciliği', A Haber Şef Editörü İhsan Yılmaz 'TV Haberciliği', Gazeteci Emine Munyar 'Ekonomi Haberciliği', Sözcü Gazetesi Yazarı Zeynep Gürcanlı 'Dış Haberler', Yeni Asır Gazetesi Yazarı Seda Kaya Güler 'Medyada cinsiyetçi dil sorunu', Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu 'Dünyada basın özgürlüğü' ve TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük ise 'Haber ve hukuk' konularını anlatacak. Seminer yarın sona erecek.

- Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yerel Gazetecilik Semineri Yalova'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement