Yeryüzü Doktorları Kosova'da İşitme Engelli Çocuklara Şifa Oldu - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Doktorları Kosova'da İşitme Engelli Çocuklara Şifa Oldu

Yeryüzü Doktorları Kosova\'da İşitme Engelli Çocuklara Şifa Oldu

Prizren'deki Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu'nda öğrencilere yönelik yapılan çalışma sonucunda talep edilen cihazlar teslim edildi

31.10.2013 20:58

Yeryüzü Doktorları'nın Kosova Prizren'deki Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu'nda öğrencilere yönelik yaptığı çalışma sonucunda talep edilen cihazlar teslim edildi.

Yeryüzü Doktorları Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kosova'da işitme engelliler için tek okul olan Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu'ndaki çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, temmuzda Kosova Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Türk Milletvekili Fikrim Damka'nın evsahipliğinde okul idaresinin ve öğretmenlerin desteğiyle gerçekleştirilen ilk ziyaretle ihtiyaçlar belirlendi ve bu doğrultuda çalışmalar yapıldı.

Yeryüzü Doktorları gönüllü sağlık ekipleri tarafından muayene edilen ve testleri yapılan işitme ve konuşma engelli çocuklara rahatsızlıklarına yönelik teşhisler konuldu ve kulak kalıpları alındı.

Alınan kalıplarla 49 çocuk için kulaklık üretildi. Okulun teknik görevlisi de İstanbul'a gelerek Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Si-ser İşitme Cihazları AŞ'de cihazların kullanımı konusunda eğitim gördü.

Yeryüzü Doktorları temsilcileri ile Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve bu faaliyetin gerçekleşmesinde destek sunan Fikrim Damka, Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu'nu ziyaret ederek kulaklıkları ve cihazları okul yöneticilerine teslim etti.

Cihazların teslim töreninde konuşan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Dr. Kenan Dönmez, böyle bir girişimden dolayı çok mutlu olduklarını ve iki ülke arasında var olan dostluk ilişkilerine bir halka daha eklediğini belirtti.

Proje girişimcisi Fikrim Damka da Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar her türlü destekle Kosova halkının yanında olduğunu vurguladı.

Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu Müdürü Besnik Krasniçi ise okullarında 100 öğrencinin eğitim gördüğünü ve koşulların yetersiz olduğunu kaydetti.

Krasniçi, Yeryüzü Doktorları'nın öğrencilerine yönelik yaptığı sağlık taramasından dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

Törenin ardından Büyükelçi Ozan ve diğer yetkililer, öğrencilere cihazlarını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeryüzü Doktorları Kosova'da İşitme Engelli Çocuklara Şifa Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement