Yeşil Kamera 2012 Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Yeşil Kamera 2012 Start Aldı

Yeşil Kamera 2012 Start Aldı

Çevre Oscar'ı 2012 sahibini arıyor.

27.01.2012 20:43  Güncelleme: 20:46

Çevre sektöründe aylık olarak Türkçe-İngilizce yayınlanan Recycling INDUSTRY Dergisi'nin, üniversite gençlerinin dikkatini çevre konusuna çekmek ve bu yolla kamuoyunun tüm kesimlerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği 'Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması'nın 3'üncüsü için start verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan 3. Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması'nın bu yılki teması, 'Su, Çevre ve Hayat' olarak belirlendi. Yeşil Kamera 2012'nin duyuru afişleri, Türkiye ve KKTC'deki tüm üniversitelere gönderildi.

Bu yıl, Türkiye'nin 'Çevre Oskarı' olarak nitelenen 'Büyük Ödül'ü kazanan ekibe 30 bin TL verilecek. Yarışmada kategori birincilerine ise 5'er bin TL ödül verilecek. Yeşil Kamera 2012'nin ödül töreni, 3 Haziran 2012 Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

3. Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması'nın jürisi şu isimlerden oluşuyor: "TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca, Araştırmacı Gazeteci Yalçın Bayer, Film Yönetmenleri Derneği (FİLMYÖN) Yönetim Kurulu Başkanı Reis Çelik, Yönetmen Handan Erdil, AK-ER Bioenerji Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Ergene, Sanatçı-Uzman Biyolog Ediz Hun, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Kısa Film Kurulu Üyesi Serdar Kökçeoğlu, İZAYDAŞ A.Ş. Genel Müdürü Muhammet Saraç, Araştırmacı Gazeteci Nebil Özgentürk ve Recycling INDUSTRY Dergisi İmtiyaz Sahibi Türkay Özgür."

Recycling INDUSTRY Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yeşil Kamera 2012 Organizasyon Komitesi Başkanı Türkay Özgür, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde Çevre Faslı'nın müzakerelere açılmasıyla birlikte çevre konusunda ülkemizde tüm kesimlere önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Dergimiz de, çevre alanındaki yayıncılık ilkeleri kapsamında; sosyal sorumluluk anlayışı ile üniversite gençlerinin dikkatini çevre konusuna çekmek ve bu yolla kamuoyunun tüm kesimlerini bilgilendirmek amacıyla ulusal çapta 'Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması' düzenlemektedir. 'Çevre ve Geri Dönüşüm' temasıyla ilki 2010, ikincisi ise 2011 yılında düzenlenen Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın himayesinde gerçekleştirilmiştir.

Çevreyle ilgili birbirinden ilginç filmlerin gönderildiği yarışma, üniversite gençlerinin kıyasıya rekabetine de sahne olmaktadır. Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması'na iki yıldır, artan bir sayıyla, Türkiye'nin her bölgesinden çok sayıda üniversite yoğun ilgi göstermiştir. Bu yıl ilginin çok daha yoğun olacağını umuyoruz.

Türkiye'de kendisini 'çevre dostu' olarak nitelendiren tüm kurum ve kuruluşların, çevre sektöründeki tüm aktörlerin, firmaların, derneklerin, vakıfların, yerel yönetimlerin, kısacası çevreye destek vererek Türkiye'nin geleceğinin biçimlendirilmesinde rol almak isteyen tüm kesimleri gençlerin yanında olmaya ve bu organizasyona sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çevreci nesillerin yetiştirilmesi konusunda bu yarışmanın, Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz."

Türkay Özgür, yarışmanın ana temasının 'Su, Çevre ve Hayat' olarak belirlenmesinin gerekçelerini ise şöyle aktardı: "Uzmanlara göre günümüzdeki iklim değişikliğinin en önemli nedeni sanayileşme, tüketim ve hızlı nüfus artışıdır. Bu durum, sera gazlarının atmosferdeki emisyon oranlarını çok arttırmıştır. Hem ekolojik dengenin korunması hem de kaliteli ve sürdürülebilir bir yaşam sağlanması için suyun her zamankinden daha fazla korunmaya ihtiyacı vardır. Sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde çevre tüm dünya için hayati bir konuma ulaşmıştır.

Sağlıklı bir çevre yönetiminin en önemli unsurlarından biri de atık yönetimidir. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak herkesin ortak hedefi olmalıdır. Unutulmamalıdır ki bu konuda herkese ciddi sorumluluklar düşmektedir. İşte bu son derece hayati duruma dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için 3. Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması'nın ana teması 'Su, Çevre ve Hayat' olarak belirlenmiştir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşil Kamera 2012 Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement